Foto: Pixabay.com SDP Dok se gužvamo i 'uživamo' u neredu, Andro Krstulović Opara to vidi kao razvoj, a izgleda da je pronašao i naftu

SDP Dok se gužvamo i 'uživamo' u neredu, Andro Krstulović Opara to vidi kao razvoj, a izgleda da je pronašao i naftu

Goran Šarotić osvrnuo se na gradonačelnikove izjave

Goran Šarotić, član Savjeta za gospodarstvo SDP-a Split i član županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije osvrnuo se na izjave gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Prisjetio se riječi gradonačelnika koji je rekao: 'Split mora razvijati ono što i inače nudi, sport, kulturu i krasnu prirodu. Prije svega - sigurnost. To su naše blagodati, to je naša nafta i to moramo itekako čuvati.'

- Ovim je riječima splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara opisao kakav turizam želi i kako vidi razvoj turizma u Splitu. U ostatku intervjua se pohvalio da smo turistički šampioni ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Jadranu, kako obaramo rekorde, širimo sezonu, gradimo hotele, te da ćemo uskoro vidjeti i ulaganja u prometnu infrastrukturu koja je bolna točka Splita svake sezone. Čovjek koji ne živi u Splitu, slušajući Oparin intervju pomislio bi da živimo u Barceloni, Londonu, Parizu, Veneciji ili Milanu, a ne u gradu u kojem zahvaljujući 'revolucionarnoj' prometnoj organizaciji, koju potpisuje Oparina desna ruka, dogradonačelnik Nino Vela, imamo jedan ulaz i jedan začepljeni izlaz iz trajektne luke - poručuje Šarotić.

Naglašava kako se ovim ne samo stvaraju ogromne gužve dolaskom više od jednog trajekta, već je ugrožena i sigurnost putnika jer je u slučaju bilo kakve nesreće otežan pristup hitnoj pomoći, vatrogascima i policiji. Dodaje kako je posebno zanimljiv dio gdje gradonačelnik spominje razvoj sporta, kulture i krasne prirode. 

- Valjda pod razvoj sporta misli na 'zatopljivanje' odnosa sa svojim stranačkim kolegama iz Hrvatskog nogometnog saveza koje je doslovno doveo na sastanak s predsjednikom Hajduka i time ga stavio pred gotov čin. Za mišljenje o gospodi iz HNS-a, pitajte bilo kojeg prolaznika na Rivi - kaže Šarotić.

Osvrnuo se i na stanje u kulturi.

- Dosadašnji 'uspjesi' svode se na potrošenih 4,5 milijuna naših kuna za koncert Simple Mindsa koji nikog osim njega nije zanimao, nikad gori Advent, ako ga uopće možemo tako nazvati, smjenjivanje uspješne ravnateljice kinoteke Zlatna vrata gospođe Visković i postavljanje loše kvalificirane stranačke poslušnice na njeno mjesto. Posljednji kulturocid dogodio se ovog ljeta organizacijom koncerta na Rivi na kojem je po tko zna koji put, u središte pozornosti došao 'starohrvatski pozdrav', kako ga opisuje naša predsjednica - poručuje Šarotić.

Posebno mjesto u njegovom mandatu, dodao je, zauzima razvoj krasne prirode jer mu je uspjelo ono što niti jednoj vlasti do sada nije. 

- Ova gradska vlast uništila je Marjan, a ne potkornjak. Rastjerali su stručnjake, postavili nestručne, ali poslušne i krenuli u krajnje upitnu sanaciju, što je samo drugi naziv za neplansku sječu Marjana koja je postala predmetom istraživanja institucija pravne države. Pravni epilog kakav god da bude, za nas, građane, značit će isto - uništena pluća grada, uništen simbol Splita. Spominje gradonačelnik i sigurnost, koja nikada nije bila na nižim razinama. Prisjetimo se samo kao su se proveli vaterpolista iz susjedne zemlje, turisti na Bačvicama ili djevojka ispred poznatog noćnog kluba u samom centru grada. Uostalom, dovoljno je bilo pratiti crnu kroniku tijekom ljetnih mjeseci - smatra Šarotić.

Koliko su gradonačelnik i gradska vlast uspješni u rješavanju infrastrukturnih problema, ističe, pokazuje devastacija Žnjana pod parolom uvođenja reda, dva privremena rotora za 600.000 kuna, izgradnja cestovne rampe na ulazu u Split koja se eto baš trebala početi graditi prije sezone da bi se otežao izlaz iz grada, famozni metro s prosječno manje od jednog putnika po vožnji, skraćeno asfaltiranje dijela Hercegovačke koje je trajalo skoro pola godine, a evo ističu se i sređivanjem nekih stotinjak metara nogostupa uz Vukovarsku koje će potrajati dva mjeseca.

- I sad, kako shvatiti Oparine hvalospjeve samome sebi i što očekivati u budućnosti? Sudeći prema dosadašnjim 'rezultatima', blisku budućnost Splita obilježit će nerad i loš rad gradonačelnika i njegovih suradnika, te konstantan životu u paralelnom svemiru, jer kako drukčije objasniti činjenicu da dok se svi mi gužvamo i 'uživamo' u neredu koji krasi gradske površine, Andro Krstulović Opara vidi razvoj, obaranje rekorda, a eto izgleda da je negdje pronašao i naftu - zaključio je Šarotić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(50987, "");
Pregledaj komentare