Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP Split: Kultura svima, a ne samo njima

SDP Split: Kultura svima, a ne samo njima

Misli li intendant HNK Split Srećko Šestan, kad dijeli karte zaposlenicima iz Banovine, i na druge građanke i građane našega grada!? - pitaju se SDP-ovci

Čelnici splitskog SDP-a osvrnuli su se na otvaranje 65. Splitskog ljeta. Smatraju da su karte za predstave preskupe i da gledališta zjape poluprazna.

- Izvedbom Rigoletta započelo je 65. Splitsko ljeto, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara je tada poručio: Podržite me u bitci za grad! Možda u bitci za 'Split za sve'!? Ljudima koji vole teatar karte su preskupe pa gledališta ovogodišnjeg Splitskog ljeta zjape poluprazna. Tražimo da nam gradonačelnik objasni kako misli da će gledališta biti puna uz cijene karata koje su nedostupne većini Splićanki i Splićana. Možda podjelom besplatnih karata zaposlenicima iz Banovine!? Tražimo da nam gradonačelnik objasni po kojim su se kriterijima zaposlenicima Banovine dijelile besplatne karte za predstave ovogodišnjeg Splitskog ljeta - ističe Suzana Kačić-Bartulović, članica Predsjedništva SDP-a Split.

Goran Kotur smatra da karta od dvjesto kuna nije prihvatljiva za većinu građana.

- Ovo je još jedan dokaz koliko je 'Split za sve' gradonačelnika Andre Krstulovića Opare šuplja priča! Je li se sjetio da i umirovljenike, mlade i siromašnije članovi našeg društva zanima Splitsko ljeto, te da veliki dio njih nije u mogućnosti kupiti kartu? Zanima ih bar jednako koliko i gradske službenike. Svi moraju imati pravo na kulturno uzdizanje! Najjeftinija karta od dvjesto kuna nije prihvatljiva za većinu Splićanki i Splićana. Kako bi se bar na simboličan način suprotstavili elitizmu vladajućih bez pokrića, kupili smo deset karata i pozvali devet umirovljenica i umirovljenika i jednog beskućnika iz udruge Most da nam se pridruže u doživljaju Verdijeve Aide na Peristilu - poručuje Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, a Kačić-Bartulović je dodala:

- Ne želimo da kultura u Splitu bude nošena vjetrom snobizma. Ako je svrha Splitskog ljeta da bude elitistička zabava i pista za pokazivanje ljetnih modnih kreacija svite koja dolazi uz osiguranje, onda neka Splitsko ljeto ta ista skupina i osobno financira. Ali, dok se plaća novcima poreznih obveznika, mora biti dostupno svima. Nekultura društva nas rastače, a uz cijene predstava od najmanje osamsto kuna za četveročlanu obitelj ne vidimo rješenje za približavanje kulture gradu i građanima. Prosječan umirovljenik, student ili zaposlenik nekog od trgovačkih centara nema toliko novaca, a samim tim ni priliku ispuniti svoje kulturne potrebe. Splićankama i Splićanima željnim teatra preostaje samo izvještaj u Vijestima za kulturu! Misli li intendant HNK Split Srećko Šestan, kad dijeli karte zaposlenicima iz Banovine, i na druge građanke i građane našega grada!?  Kultura svima, a ne samo njima - poručuje Suzana Kačić-Bartulović.

Vaša reakcija na temu