Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 ŠEF SPLITSKE BOLNICE Broj oboljelih od korone opada, ali pritisak na bolnicu je još velik

ŠEF SPLITSKE BOLNICE Broj oboljelih od korone opada, ali pritisak na bolnicu je još velik

Dr. Julije Meštrović napominje kako je delta soj i dalje tu

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović je komentirao trenutnu situaciju u bolnici vezano uz koronavirus. Naime, broj oboljelih u županiji opada, ali pritisak na bolnicu je još uvijek velik.

- Sve je to točno, ali imamo hospitaliziranih 175 bolesnika. To je smanjenje u odnosu što je bilo prije nekoliko tjedana, međutim, to je još uvijek velik broj. Među hospitaliziranima je 25 osoba na respiratoru i još troje koji su postali negativni, ukupno 28. Sve su to veliki brojevi. Bio sam jutros do njih, sve sam ih obišao i to su uglavnom osobe starije životne dobi s kroničnim bolestima. Nažalost, najveći broj među njima su necijepljeni - kazao je.

Upitan je o velikom broju infekcija kod osoba koje su već preboljele koronavirus. 

- Ono što se događa svugdje u svijetu, događa se i kod nas, to je više puta objašnjeno, nemam tome puno dodati - odgovorio je.

Na pitanje kako komentira da je kod nas još uvijek uveliko zastupljen delta soj, kazao je da nema pouzdane podatke o tome.

- Samo je poznato da je delta još uvijek tu, a koliko je zastupljena točno, postotno, ne mogu kazati. Ne znam tko bi mogao, ali mi stalno napominjemo da je delta još tu i nije nestala - kazao je Meštrović.

Vaša reakcija na temu