Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sedam osoba umrlo od koronavirusa u Italiji, traje opsežna potraga za 'nultim pacijentom'

Sedam osoba umrlo od koronavirusa u Italiji, traje opsežna potraga za 'nultim pacijentom'

U svojevrsnoj izolaciji je 11 gradova

Sedam osoba je umrlo u Italiji od koronavirusa, a zaraženih je preko 220. No te se brojke stalno mijenjanju, piše Index

Kina je izvijestila o 150 novih smrtnih slučajeva u epidemiji koronavirusa, što je novi dnevni rekord otkad se u prosincu prošle godine virus pojavio, a istodobno su kineske vlasti objavile da je 409 ljudi novozaraženo.

Paralelno s identificiranjem i liječenjem pacijenata, u Italiji traje ogromna potraga za 'nultim pacijentom' koji je donio zarazu u tu zemlju. S obzirom na to da talijanske vlasti još ne znaju tko je bio glavni širitelj virusa, moguće je da on i dalje širi smrtonosni virus, zbog čega se pronalazak te osobe nameće kao prvorazredno pitanje u suzbijanju virusa. 

Jedanaest gradova je u svojevrsnoj izolaciji, a u njima je izolirano ukupno više od 100 tisuća ljudi. Čuvena katedrala Duomo u Milanu je zatvorena, a ovoga će tjedna u tom gradu biti zatvorene i škole. Prekinut je karneval u Veneciji, a zatvoreno je i kazalište La Fenice i Bazilika svetog Marka.

Vaša reakcija na temu