Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šibenska tvrtka Texo Mei provodi projekt Društveni inovator
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Šibenska tvrtka Texo Mei provodi projekt Društveni inovator

Vrijednost projekta je 1.062.866 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija

Šibenska tvrtka Texo Mei d.o.o. za konzalting provodi projekt Društveni inovator. Svrha projekta je pružiti lokalnim poduzetnicima u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji potrebnu stručnu pomoć putem kvalitetne savjetodavne podrške za mikro, mala i srednja poduzeća, te lokalne organizacije civilnoga društva (OCD-ove). Projekt se provodi u trajanju od 30 mjeseci.

U sklopu navedenog projekta konzultantska tvrtka Texo Mei d.o.o. održala je dvodnevnu radionicu na temu 'društvenog poduzetništva' u Sinju (u ukupnom trajanju od 14 sati), 20. i 21. listopada 2022. u prostorima Muzeja Cetinjske krajine. Cilj je bio informirati lokalne poduzetnike i zainteresiranu javnost s prednostima društveno odgovornog poslovanja kao koncepta koji može riješiti neke od ključnih problema u društvu. Radionici su prisustvovali predstavnici više od 20 lokalnih OCD-ova.


Danas je društveno odgovorno poslovanje vrlo široko zastupljen i prihvaćen te u mnogome promican koncept. Brojni dokumenti Europske unije potiču primjenu društveno odgovornog poduzetništva kao oblika samokontrole poslovnih organizacija kojima je cilj stvarati novu vrijednost uz minimalnu štetu za okoliš te maksimalne koristi za društvo. Ne iznenađuje stoga što se sve više poduzeća prelazi na ovaj koncept poslovanja. 

Društvena odgovornost je jedan od ključnih čimbenika koji pomaže poduzećima u osiguravanju kapitala na međunarodnom tržištu. Tvrtke koje u svoju poslovnu politikom ugrađuju principe društveno odgovornog poduzetništva često budu nagrađene raznim olakšicama i subvencijama od strane države.

Ovaj oblik poslovanja je i svojevrsni brend koji je sve više prepoznat na tržištu od strane korisnika usluga, a često i kriterij prilikom kupovine proizvoda. Osim kupaca, primijećeno je i da su zaposlenici koji rade u navedenim poduzećima motiviraniji za rad jer osjećaju da svojim radom pridonose pozitivnim promjenama.

Sve detalje o tvrtki i projektu možete provjeriti na www.texomei.hr

Vrijednost projekta je 1.062.866 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 903.436,10 kuna. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 17. rujna 2020. do 17. ožujka 2023. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., Posredničko je tijelo razine 1, a Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko je tijelo razine 2 u provedbi ovoga poziva.


Vaša reakcija na temu