Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Split SINDIKAT DEMANTIRA PULJKA 'Nismo smanjili zahtjeve, pripreme za štrajk se nastavljaju'

SINDIKAT DEMANTIRA PULJKA 'Nismo smanjili zahtjeve, pripreme za štrajk se nastavljaju'

Situacija je i dalje napeta

Navode gradonačelnika Ivice Puljka da su radnici Čistoće značajno smanjili zahtjeve te da se nada da štrajka neće biti demantirao je  Marin Jadrić, sindikalist u komunalnoj firmi.

- Ne ulazim u mišljenje gradonačelnika da mirenje nije uspjelo zbog tehničkih problema, ali sindikat nije smanjio zahtjeve, nego ostajemo pri onima iz mirenja - rekao je Jadrić.

Ako gradonačelnik na sastanku sljedeći tjedan ponudi rješenje, sindikat će ga iznijeti članovima koji će onda o tome odlučiti.

- Pripreme za štrajk se nastavljaju. Želimo se zahvaliti i građanima koji nam zadnjih dana pružaju podršku - poručio je Jadrić.

Radnici Čistoće, podsjetimo, tražili su povećanje plaće uz inflatorni dodatak na koji Uprava i gradonačelnik Ivica Puljak nisu pristali. Ponudili su povećanje plaće od 6 posto, što njih nije zadovoljilo. Nezadovoljstvo u firmi je bujalo i zbog outsorcinga na koji se odlučio direktor Ivica Karoglan.

Vaša reakcija na temu