Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Siniša Vuco: Treba srušiti zagrebačku Star Trek Rivu i napraviti novu 'staru' šetnicu
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Siniša Vuco: Treba srušiti zagrebačku Star Trek Rivu i napraviti novu 'staru' šetnicu

Zašto se Zapadna obala radila prije Istočne?

Sinišu Vucu, HSS-ovog kandidata za gradonačelnika Splita, pitali smo što učiniti s Istočnom obalom. Odgovorio nam je protupitanjem: Zašto se Zapadna obala radila prije Istočne?

- Po svim parametrima se trebala prvo raditi Istočna obala, pa onda Zapadna. Što smo dobili sa Zapadnom obalom, osim što se možemo malo duže šetati i gledati kako bogataši vezuju svoje jahte? A rješavanjem Istočne obale bi se uredio željeznički i autobusni kolodvor te trajektna luka, nesnošljive gužve se tamo ljeti stvaraju. To je uz zbrinjavanje otpada najozbiljniji splitski problem kojega prometni stručnjaci trebaju riješiti. Logično je bilo prvo investirati u Istočnu obalu, pa niz drugih stvari, pa tek onda u Zapadnu.

Za kraj nam je Vuco rekao stvar za naslov, a tiče se prostora između Istočne i Zapadne obale...

- Kada Split bude imao novca, ovu novu Rivu treba srušiti! Splitu je ranjena duša sa Star Trek Rivom, sve je krenulo loše od kada su je uništili. Napravit ću referendum za novu 'staru' Rivu, trebamo sve tehno ploče raskopati i Splitu vratiti dušu. Što oni misle, još malo pa će nam Dioklecijanovu palaču početi 'uređivati'?! Svjestan sam da to ne može sada biti prioritet, ali jednog dana svakako treba srušiti ovu zagrebačku Rivu i napraviti novu 'staru' šetnicu - poručio je Vuco.

Vaša reakcija na temu