Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SJAJNA INICIJATIVA Studenti izrađuju zaštitne vizire za medicinsko osoblje na 3D printerima!

SJAJNA INICIJATIVA Studenti izrađuju zaštitne vizire za medicinsko osoblje na 3D printerima!

'120 printera u 24 grada printa vizire koji su odlično primljeni u bolnicama', kažu u Studentskom zboru

Hrvatski studentski zbor pokrenuo je veliku akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja. 

Student splitskog FESB-a Slaven Damjanović izradio je nekoliko primjeraka koji su već dostavljeni u KBC Split. Osoblje bolnice je oduševljeno pa su se studenti organizirali i proširili priču o sjajnom projektu. 

Jučer su tražili ljude dobre volje koji bi pomogli pri izradi maski za obližnje bolnice. Potrebni su 3D printeri na kojima se izrađuju okviri vizira na koje se postavlja plastična savitljiva folija koja štiti samo lice. 

Inicijativa je odlično odjeknula jer već danas u Hrvatskoj u 24 grada više od 120 printera izrađuje vizire za svoje bolnice. U Splitu ih je 25. 

'Ideja je da svaki grad izrađuje vizire za najbližu medicinsku ustanovu. Slaven Damjanović napravio je vizir po uzoru na strane modele, ali ga je pojednostavio kako bi ga bilo lakše izraditi u velikom broju primjeraka. Moglo bi se reći da je prilagođen serijskoj proizvodnji. U ovom trenutku sa svim raspoloživim kapacitetima realno je očekivati proizvodnju od 600 vizira dnevno', kazao nam je Dražen Barić iz Hrvatskog studentskog zbora. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj inicijativi mogu se javiti Hrvatskom studentskom zboru. Potrebna je i pomoć u nabavi elastičnih traka i samih folija koji su sastavni dio vizira. 

Vaša reakcija na temu