Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SKEPSA OKO PULJKOVE ANKETE Kada se točno ispitivalo javno mnijenje?

SKEPSA OKO PULJKOVE ANKETE Kada se točno ispitivalo javno mnijenje?

U stranci Centar odbacuju prozivke

Nakon što su objavljeni rezultati ankete koje je naručila stranka Centar kandidata Ivice Puljka, pojavila se skepsa oko vremena provođenja ispitivanja javnog mnijenja. Odnosno, jesu li rezultati prije ili poslije predaje službenih kandidacijskih lista i 'seks afere' koja se odvijala protekli tjedan. Sumnju pobuđuje što je navedeno samo lipanj, bez datuma, zatim što se među listama stranaka nalazi koalicija HSP - Hrvatsku suverenisti, a nema liste HNS - Laburisti. Još je jedan 'detalj' izazvao pažnju, za Luku Baričića, koji je bio član predsjedništva Centra i u centru afere te pred mikrofonima najavio povlačenje iz politike, prema anketi, nije čulo preko 50 posto Splićana. 

U stranci Centar kategorički odbacuju takve navode i tvrde da se istraživanje IPSOS agencije provodilo od srijede do subote. 

- Ostajanje nepravovaljane liste i neubacivanje nove je omaška naručitelja, stranke Centar. Što se tiče prepoznatljivosti kandidata, ne možemo to komentirati niti analiziramo jer je takav rezultat istraživanja - kažu u stranci Centar.

Izostavljanje točnog vremena provođenja ankete ne smatraju spornim, jer je tako uobičajeno.

Vaša reakcija na temu