Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKOKO: Potrebna nam je istinska porezna reforma, 40 posto građana ne može platiti neplanirani trošak

SKOKO: Potrebna nam je istinska porezna reforma, 40 posto građana ne može platiti neplanirani trošak

'Bez smanjenja broja gradova, općina i županija ne mogu se napraviti istinski koraci'

Eurostat je nedavno objavio godišnji izvještaj o glavnim statističkim pokazateljima za države EU-a u različitim poljima, a Igor Skoko iz Centra je izdvojio dva statistička podatka za koje kaže kako 'plastično' opisuju financijsku situaciju hrvatskih građana.

'Više od 40 % hrvatskih građana ne može pokriti neočekivani financijski izdatak. Također, oko 40 % hrvatskih građana ne može sebi priuštiti tjedan dana godišnjeg odmora. To znači da kada šetate ulicom 4 od 10 ljudi koje sretnete ne može sebi priuštiti da popravi auto, plati zdravstveni pregled, zamijeni pokvareni kućanski aparat ili odvede dijete na ljetovanje/zimovanje. To su zaista poražavajuće brojke!', naveo je Skoko i pojasnio zbog čega ov uopće piše.

'Već tjednima iz Vlade izlaze probni baloni kojima se najavljuje nešto što HDZ naziva poreznom reformom. Ta navodna porezna reforma bi trebala uvesti novi porez, 'obračunati' se s apartmanima, smanjiti cijenu nekretnina i najma itd. Da budem pošten, kako detalje čekamo jer očito ni u Vladi ne znaju što sve zapravo predlažu, nezahvalno je dati konačan komentar. Ali, ono što je sigurno - niti jedan od prijedloga koji su kao probni baloni pušteni u javnost neće pomoći našim siromašnijim građanima, a kamoli riješiti problem nepriuštivih nekretnina. Dapače, po onome što smo čuli, bit će još samo gore.

Nama je potrebna istinska porezna reforma koja bi se naslonila na reformu javne uprave i reformu teritorijalnog uređenja koja bi dovela do smanjenje broja gradova, općina i županija. Bez toga, ne mogu se napraviti istinski koraci koji bi svima nama omogućili bolji život', zaključio je Skoko.

Vaša reakcija na temu