Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SLUČAJ JAHTA Potvrđena optužnica protiv Nevenke Bečić i Kerum d.o.o. za milijunsku utaju poreza

SLUČAJ JAHTA Potvrđena optužnica protiv Nevenke Bečić i Kerum d.o.o. za milijunsku utaju poreza

Od otvaranja istrage do pravomoćne optužnice prošlo je sedam godina

Optužno vijeće Općinskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu za milijunsku utaju poreza protiv Nevenke Bečić, sestre Željka Keruma, te tvrtke Kerum d.o.o. U pitanju je dobro poznat slučaj s jahtom koja je registrirana na tvrtku. Krimen je da je jahta nabavljena za gospodarske svrhe, a korištena za privatne potrebe. Bečić, svojedobno predsjednica Uprave Kerum d.o.o. i tvrtka kao pravna osoba terete se za štetu u proračunu od 4,5 milijuna kuna. 

Istragu je Državno odvjetništvo zatražilo prije 11 godina, no otvorena je tek nakon četiri godine. Optužnica je dignuta prije tri godine i nekoliko puta je vraćena na doradu. Danas je na sjednicu optužnog vijeća na Dračevac stigla i Bečić u pratnji trojice odvjetnika. Nakon što je optužnica potvrđena, slučaj seli u raspravnu dvoranu. 

Bečić je već negirala navode optužbe. Ustvrdila je kako nikakav porez nije utajen i da su se za korištenje jahte uredno izdavali računi. Obrana je također istaknula da je Državno odvjetništvo parcijalno koristilo nalaze vještačenja i da štete u proračunu zapravo nema.

Vaša reakcija na temu