Foto: Pixabay Ilustracija ŠOK U DUBROVNIKU Profesor fizike dobio otkaz, tri godine predavao je s lažnom diplomom

ŠOK U DUBROVNIKU Profesor fizike dobio otkaz, tri godine predavao je s lažnom diplomom

'Dosad smo provjerili 700 diploma i ovo je prva krivotvorina', kazao nam je dekan PMF-a u Splitu

Pomorsko-tehnička škola u Dubrovniku ostala je danas bez profesora fizike. Dobio je izvanredni otkaz jer se provjerom njegovih dokumenata otkrilo da je priložio lažnu potvrdu i diplomu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. U školi je predavao tri godine.

Škola u Dubrovniku poslala je na provjeru potvrdu o završenom fakultetu. Ustanovilo se da je riječ o lošoj krivotvorini na kojoj nije odgovarao ni font, ni pečat, čak je potpisan i dekan koji u to vrijeme nije bio na čelu fakulteta.

Nakon saznanja da je potvrda lažirana, škola u Dubrovniku poslala je na provjeru i diplomu profesora fizike za koju je također ustanovljeno da je lažna.

Ravnatelj Pomorske škole Antonio Lučić potvrdio je Dalmatinskom portalu da je danas profesor fizike dobio izvanredni otkaz. Sada će morati naći profesora koji će ga zamijeniti do kraja školske godine.

'O svemu sam obavijestio Ministarstvo znanosti i policiju. Bio je to pravi šok, nitko to nije očekivao', kazao nam je ravnatelj škole u Dubrovniku.

Nikola Koceić Bilan, dekan splitskog PMF-a, također je izvijestio Ministarstvo znanosti i policiju o krivotvorenoj diplomi.

'Dosad smo provjerili 700 diploma i ovo je bila prva krivotvorina. Provjeravamo diplome profesora iz cijele Hrvatske koji su diplomirali na PMF-u.Posla ima dosta i kontrole se nastavljaju', kazao nam je Koceić Bilan.

Lažni profesor fizike studirao je inače na splitskom PMF-u, no nije dogurao do diplomskog studija inženjerske fizike, a kamoli da ga je završio, kako je to predstavio Pomorskoj školi u Dubrovniku.
 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare