Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIĆANIN KOJI JE PREBOLIO KORONU: Covid je opasna bolest, ali u KBC-u ćete dobiti najbolju moguću skrb!

SPLIĆANIN KOJI JE PREBOLIO KORONU: Covid je opasna bolest, ali u KBC-u ćete dobiti najbolju moguću skrb!

Želi se javno zahvaliti medicinskim sestrama, osoblju i liječnicima na pruženoj njezi

Nakon što je prebolio covid-19 koji ga je gotovo razorio, 64-godišnji Splićanin Nikša Pandža želi se zahvaliti osoblju bolnice na Križinama. Osim toga, želi reći iz vlastitog iskustva da se ne radi o niti malo bezazlenoj bolesti. 

Početkom studenog Pandža je krenuo u borbu s koronavirusom. Visoka fibra ga je držala 12 dana, a onda je na rubu snage otišao na hitni prijem na Križine. Smješten je na plućni odjel.

- Dobio sam upalu pluća, dovoljno je reći da mi je CRP bio 430. Čim sam došao u bolnicu, medicinske sestre i dežurni doktor su mi pomogli gotovo sve, ja nisam imao snage ni obući pidžamu - prepričava nam.

Priključen je odmah na kisik.

- Kad sam krenuo u zahod, skočili su se pomoći mi, da ne bih slučajno pao. Ja sam skupio snage zafrkavati se i rekao im da su sigurno nešto pogriješili, niti sam predsjednik ni premijer ni ministar - kaže nam.

Dirnuo ga je odgovor.

- Niste, vi ste za nas više od svega toga - uzvratile su sestre.

Naredne teške dane, cjelonoćno su bdjeli uz njega i pacijente Covid odjela.

-  I kad se stanje popravilo nakon intravenoznog primanja antibiotika, sestre su i dalje jako vodile računa o meni - zahvalan je Pandža.

Suosjećajno opisuje kako osoblju nije lako biti u COVID odjelima po 12 sati i još biti uvijek imati osmijeh u očima. Ne zna, kaže, koje bi riječi upotrebio da im se svima zahvali, od spremačica, medicinskih sestara kao i liječnika koji su bili susretljivi  svakoj situaciji. Hrana je, dodao je, jako ukusna.

- Još jednom veliko hvala i neka dragi Bog čuva vas i vaše obitelji - zahvalan je.

Na koncu je zaključio kako je covid -19 jako opasna bolest koja napada organe te da je za stariju populaciju  često kobna.

- Ali, jednom kad se nađete u Covid bolnici možete biti sigurni da ćete dobiti najbolju moguću skrb što se može dobiti u Europi - ustvrdio je zahvalni Splićanin koji je pobijedio opaku bolest uz pomoć medicinskog osoblja. 

Kako se zarazio, dodajmo, ne zna, nije bio ničiji kontakt.

Vaša reakcija na temu