Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić SPLIT PRIDE Povorka kreće u subotu u 17 sati, potrebne su covid-potvrde

SPLIT PRIDE Povorka kreće u subotu u 17 sati, potrebne su covid-potvrde

Oni koji se pridruže šetnji, moraju držati distancu

U subotu 17. srpnja održat će se 10. splitski Pride. Okupljanje sudionika počinje u 17 sati na bedemu Cornaro iza Galerije umjetnina, a u 18 sati kreće povorka. Očekivani povratak na Bedem je u 19 sati, a zatim će uslijediti program zabavnog karaktera do 23 sata. 

- Potrudili smo se da povorka bude što ljepša i šarenija i odabrali smo izvrsne izvođače. Ali ne smijemo zaboraviti da Pride nije samo šarenilo i zabava, Pride je prosvjed. Deseti put do sada, splitska LGBTIQ+ zajednica i podržavatelji organizirano izlaze na ulicu, prosvjeduju protiv predrasuda kojima su okruženi, podižu svijest sugrađana o svom postojanju i slave sve svoje različitosti i identitete. Velika stvar za splitski Pride je i najava gradonačelnika da će nam se pridružiti u povorci. Sretni smo što na čelu grada imamo čovjeka koji se trudi razumjeti našu problematiku, poručuju iz Split Pridea. 

Ove je godine organizacija Pridea bila nešto zahtjevnija nego prije jer su je morali uskladiti s trenutno važećim mjerama Stožera civilne zaštite. 

Pozivamo i ostale sugrađane da nam se pridruže, ali prije toga moramo napomenuti nekoliko važnih stvari. Nažalost još uvijek živimo u pandemiji. Zbog trenutno važećih mjera, na okupljanje ćemo puštati samo osobe s Covid potvrdama, osobe s potvrdom da su preboljele Covid, osobe s dokazima o cijepljenju i osobe s negativnim testom na Covid. Ne želimo riskirati da postanemo žarište pandemije. Svjesni smo da će radi tog razloga okupljenih biti manje i žao nam je zbog toga. 

Oni koji žele, Povorci se mogu pridružiti kada krene. Nitko vam ne može zabraniti šetnju po javnim površinama, ali molimo vas da se pridržavate mjera i držite distancu. Pazite na svoju sigurnost i na sigurnost članova vaših obitelji, poručuju orgaizatori parade ponosa.

Vaša reakcija na temu