Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Splitski kapetan Marko Bekavac na turskom sudu dobio 30 godina zatvora

Splitski kapetan Marko Bekavac na turskom sudu dobio 30 godina zatvora

Osuđen je i prvi časnik

Splitski kapetan duge plovidbe Marko Bekavac osuđen je na 30 godina zatvora pred sudom u Turskoj. Riječ o nepravomoćnoj presudi. Osim njega, doznaje Index, osuđen je i prvi časnik. I on je dobio 30 godina zatvora.

U zatvoru u Ankari Bekavac se nalazi već godinu dana. Bekavac je u turskom zatvoru od listopada prošle godine. Suočen je s teretom zapovjedne odgovornosti. Na brodu kojim je zapovijedao pronađeno je 137 kilograma kokaina.

'Psihofizičko stanje da je dobro, da se dobro drži, da je optimističan i to je za sada tako. Teško, to je jedna velika neizvjesnost što će biti. Jednostavno svi smo pod stresom i ne znamo kako će se situacija dalje razvijati', rekao je Jozo Bekavac, brat kapetana Marka Bekavca za Novu TV krajem kolovoza. 

'Naš kapetan je u svakom slučaju vrlo napet. Situacija je vrlo ozbiljna jer do sada se na samim ročištima nije ništa uspjelo jasno dokazati, ali sud bi mogao krenuti u smjeru zapovjedne odgovornosti što bi bilo za našeg kapetana vrlo neugodno i to na svaki način moramo pokušati onemogućiti', rekao je za Novu TV Hrvoje Cvitanović, veleposlanik RH u Turskoj, krajem kolovoza.

Vaša reakcija na temu