Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitsko-dalmatinska županija donirala tri milijuna kuna za obnovu škole u Gori

Splitsko-dalmatinska županija donirala tri milijuna kuna za obnovu škole u Gori

Ugovor je potpisan danas u Sisku

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je u Sisku zajedno sa županom Ivanom Celjakom potpisao Ugovor u vrijednosti 3 milijuna kuna za obnovu osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Gori. Rekao je da je zadovoljan što može pomoći prijateljima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

- Sjećam se mog prvog dana mandata koji je započeo požarom i prijatelja iz cijele Hrvatske koji su nam tada pohrlili u pomoć. Prisjećajući se toga, kada je došlo do potresa osjetio sam potrebu reagirati i pružiti pomoć, kao i ostali naši sugrađani koji su požurili prema sjeveru jer i sami znamo koliko to znači u takvim trenucima. Odmah smo uključili sve naše službe, od HGSS-a, vatrogasaca, Crvenog križa i mi smo kao Županija htjeli dati svoj doprinos. Tako je odlučeno da ćemo obnoviti školu, razgovarali s ravnateljicom i krenuli na posao. Niz aktivnosti se nastavilo prvim posjetom Sisačko-moslavačkoj županiji. Donirani su materijali za maturante kako bi se pripremili za državnu maturu, a i organizirano ljetovanje za 100 djece s potresa pogođenog područja u Okrugu. Današnjim potpisom se obvezujemo donirati 3 milijuna kuna Sisačko-moslavačkoj županiji kao osnivaču škole i ta sredstva će biti na njihovom računu od ponedjeljka čekajući četvrtu kategoriju obnove škole Ivan Goran Kovačić - kazao je župan.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak zahvalio je na donaciji od 3 milijuna kuna.

- Objekt osnovne škole je teško oštećen i prema elaboratu radi se o obnovi četvrte razine, a trošak obnove bit će oko 8,7 milijuna kuna. Želim iskoristiti priliku i zahvaliti županu Bobanu, njegovim službama i svim građanima Splitsko-dalmatinske županije koji su bili za nas tu u našim teškim trenucima, istaknuo je župan Celjak i iskoristio priliku obavijestiti nazočne o stanju u školama i smještaju učenika u adekvatne prostore kako bi u nadolazećoj školskoj godini nesmetano mogli pohađati nastavu - kazao je Celjak.

Na potpisivanju Ugovora sudjelovali su i pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i šport SDŽ Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu i sport SMŽ Darjan Vlahov i ravnateljica osnovne škole Ivan Goran Kovačić Valentina Vujnović

Vaša reakcija na temu