Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dalmacija.hr Splitsko-dalmatinska županija pomaže obitelji s više djece na školovanju

Splitsko-dalmatinska županija pomaže obitelji s više djece na školovanju

Otvoren javni poziv za program "Budi tu - tu je tvoj dom'

Splitsko-dalmatinska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu financijskih sredstava u svrhu provođenja demografskih mjera za pomoć obiteljima s troje i više djece na školovanju. Projekt pod nazivom 'Budi tu - tu je tvoj dom' usmjeren je na podršku obiteljima u školovanju djece, s ciljem suzbijanja raseljavanja te revitalizacije ruralnih i depriviranih područja županije.

Javni poziv otvoren je od 7. listopada 2024. godine, a krajnji rok za podnošenje prijava je 28. listopada 2024. godine. Sve potrebne informacije i obrasci za prijavu dostupni su na web stranici www.pravomisto.hr.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban naglasio je važnost ovog programa za dugoročni razvoj i opstanak stanovništva u županiji. 

'Ovim programom želimo pružiti konkretnu podršku obiteljima s više djece koje su nositelji budućnosti našega društva. Kroz mjere poput ove, nastojimo ne samo zaustaviti negativne trendove nego i potaknuti mlade obitelji da ostanu, žive i grade svoj život na svojim ognjištima. Pozivam sve obitelji koje ispunjavaju uvjete da se prijave i iskoriste ovu priliku za pomoć pri školovanju djece', poručio je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić istaknuo je važnost ulaganja u obrazovanje i demografske mjere. 

'Projekt 'Budi tu - tu je tvoj dom' izravno pomaže obiteljima koje se svakodnevno suočavaju s izazovima školovanja djece, posebno u ekonomski zahtjevnim uvjetima. Financijska podrška koju pružamo nije samo kratkoročna pomoć, već strateški korak prema stabilizaciji demografske slike naše županije. Naš cilj je osigurati jednakost u mogućnostima školovanja, bez obzira na to iz kojeg dijela županije dolazite. Školovanje je prilika za djecu da se razvijaju i uspješno zakorače u budućnost', izjavio je Đonlić.

Javni poziv obuhvaća obitelji koje imaju troje ili više djece koja se istovremeno redovito školuju u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske, kao i obitelji s četvero ili više djece koje se školuju u osnovnim, srednjim i visokim obrazovnim ustanovama. Prijavitelji moraju imati prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije, u gradovima i općinama obuhvaćenima programom. Za dodatne informacije i posjetite www.pravomisto.hr.

Vaša reakcija na temu