Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SPLITSKO LJETO NA IZDISAJU: Kroz zračnu i trajektnu luku ovog vikenda proći će 60.000 putnika

SPLITSKO LJETO NA IZDISAJU: Kroz zračnu i trajektnu luku ovog vikenda proći će 60.000 putnika

Kolovoški promet na aerodromu u Kaštelima na razini je od 40% lanjskog

Zadnjeg vikenda u kolovozu broj putnika u splitskoj zračnoj luci značajno se smanjio, a danas i sutra na Resnik bi trebalo sletjeti 150 zrakoplova koji će dovesti 20.000 putnika. Mate Melvan iz Zračne luke Split kaže da će u kolovozu promet biti na razini 40% od istog mjeseca prošle godine, ali da su, s obzirom na situaciju oko koronavirusa i mjere koje donose pojedine države, izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima. 

-  Očekujemo da ćemo u prvih osam mjeseci ove godine biti na 550 tisuća putnika, što su odlični rezultati kada uzmemo u obzir da smo u travnju, svibnju i lipnju imali 30.000 putnika - kazao je Melvan.

Što se tiče predviđanja za rujan neki su prijevoznici već otkazali planirane letove, a prema Splitu bi trebalo letjeti 30 prijevoznika iz 50 destinacija.

- Jako je teško predvidjeti što će se dogoditi u rujnu zbog mjera koje donosi Stožer civilne zaštite. Ipak, možemo reći da imamo u najavi veliki broj letova, ali sve ovisi o tome koliko će preporuke drugih zemalja o dolasku u Hrvatsku utjecati na odluku putnika da se odluče za putovanje - rekao je Melvan.

Da ovogodišnja sezona polako ide kraju vidi se i u splitskoj trajektnoj luci. Ovo je prvi vikend u kojem nema izvanrednih linija prema otocima, a očekuje se da će kroz trajektnu luku za proći oko 40.000 putnika i 10.000 vozila.

Vaša reakcija na temu