Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot Splitskom influenceru još jedna presuda zbog ludih vožnji: Petričeviću 4500 kuna kazne za sedam prekršaja u prometu

Splitskom influenceru još jedna presuda zbog ludih vožnji: Petričeviću 4500 kuna kazne za sedam prekršaja u prometu

Molio je sud da mu ne oduzme vozačku jer mu treba za studij arhitekture u Mostaru

Adrian Petričević osuđen je na splitskom Prekršajnom sudu na kaznu od 4.500 kuna zbog niza prometnih prekršaja koje je počinio motociklom Suzuki 7. studenog 2019. godine u ranim jutarnjim i večernjim satima. 

U 2.35 u Ulici slobode vozio je motor nogostupom, malo iza 5 sati u Dubrovačkoj je naglo povećavao brzinu kretanja, vozio je motor na jednom kotaču, a onda se prestrojio na raskrižju s Kranjčevićevom. Sat i pol kasnije iz Dubrovačke je skrenuo na Put Plokita preko pune linije. 

Istog dana u 18.35 nije stao kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz na Trgu Franje Tuđmana. Malo prije 19 sati u marjanskom tunelu je naglo povećavao brzinu kretanja, a oko 20 sati je u ulici Hrvatske mornarice obišao vozilo s lijeve strane preko pune crte na kolniku. 

Za prekršaje je Petričević osuđen na novčane kazne u rasponu od 300 do tisuću kuna. Ukupno je ispalo 4.500 kuna. 

Za jedan prekršaj Petričević je oslobođen. Radilo se o prestrojavanju na raskrižju s ulicom VIII Mediteranskih igara. Policija nije navela o kojem se točno križanju radilo, nije tako utvrđeno mjesto događaja pa je okrivljeni oslobođen po načelu 'in dubio pro reo'. 

Splitski influencer je u pisanoj obrani priznao prekršaje i iskreno se pokajao. Naveo je kako je svjestan da nije trebao postupiti kako je postupio. Istaknuo je kako mu je vozačka dozvola potrebna zbog studiranja arhitekture u Mostaru. 

Petričević je prošlog mjeseca ipak ostao bez vozačke dozvole, koju je policija ukinula zato što je u dvije godine kao mladi vozač skupio više od devet negativnih bodova. Morat će ponovno na polaganje vozačkog ispita, ali to ne može napraviti još dvije godine. 

Sud je prilikom odmjeravanja sankcije kao olakotne okolnosti uzeo u obzir iskreno priznanje i kajanje zbog počinjenih prekršaja, dok je otežavajuća okolnost bila višestruka kažnjavanost zbog prometnih prekršaja.

Vaša reakcija na temu