Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SPORNA JUGOSLAVENSKA ZASTAVA Poruka branitelja iz Splita: Gospodo ili drugovi iz Rijeke, ne provocirajte i ne iskušavajte naše strpljenje, posljedice mogu biti velike!

SPORNA JUGOSLAVENSKA ZASTAVA Poruka branitelja iz Splita: Gospodo ili drugovi iz Rijeke, ne provocirajte i ne iskušavajte naše strpljenje, posljedice mogu biti velike!

Jugoslavenska zastava je simbol zločinačke države pod kojim su ginuli naši prijatelji, a i sami smo stradali i borili se protiv nje

Uoči svečanog otvorenja Europske prijestolnice kulture na riječkom Korzu je išaran plakat koji prikazuje jugoslavensku zastavu, izložen u sklopu programa 'Rijeka, koraci, vrijeme'. Zajednica branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak' Splitsko-dalmatinske županije reagirala je zbog pojave jugoslovenske trobojnice usred Rijeke.

- I nakon najnovije rezolucije EU parlamenta o osudi svih totalitarnih režima i njihovih simbola, u kojoj se podsjeća kako su 'nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti', ispada kako je u Hrvatskoj još na djelu afirmacija onog komunističkog. S druge strane ljudima se podnose prijave zbog hrvatskih zastava s prvim bijelim poljem pod kojima je konstituiran  prvi višestranački saziv Hrvatskog sabora. Takve stvari su nedopustive  i krajnje je vrijeme da se Hrvatska odredi prema tim pitanjima. Trebamo uvažiti europske preporuke i donijeti jasne zakonske inicijative kojima ćemo izjednačiti simbole komunizma, fašizma i nacizma. Samo potpunim zatvaranjem totalitarnih poglavlja i okupljanjem oko zajedničkih vrijednosti Domovinskog rata Hrvatska može ići naprijed - poručio je Dragan Maretić, predsjednik ZB HDZ GŠ SDŽ.

U priopćenju je još naveo:

- Jugoslavenska zastava je simbol zločinačke države pod kojim su ginuli naši prijatelji, a i sami smo stradali i borili se protiv nje. Danas se takav simbol zakonski ne smije izlagati  niti u jednom hrvatskom gradu. Gospodo ili drugovi iz Rijeke, ne provocirajte hrvatske građane, hrvatske branitelje, ne iskušavajte naše strpljenje jer posljedice ne postupanja nadležnih institucija mogu biti velike. Pozivamo institucije Republike Hrvatske da promptno reagiraju, da istraže i procesuiraju provokatore zbog kršenja i nepoštivanja hrvatskih zakona i rezolucije Europskog parlamenta od 19.09.2019. godine.

Vaša reakcija na temu