Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SRP: Vladine mjere su došle prekasno, trećina stanovništva je socijalno ugrožena

SRP: Vladine mjere su došle prekasno, trećina stanovništva je socijalno ugrožena

Traže da se plaće i mirovine usklađuju s rastućim troškovima života

Socijalistička radnička partija Hrvatske-SRP ocjenjuje kako su najnoviji potezi Vlade o jednokratnoj pomoći zaposlenima i umirovljenicima, te pompozni pritisci na poslovne subjekte i trgovačke lance da snize cijene određenog broja artikala, došli vrlo kasno.

'Postavlja se pitanje, jeli Vlada bila u dogovoru s trgovačkim lancima kada su dizali cijene i je li to rađeno pod njihovom dirigentskom palicom, više cijene-više PDV-a. Već sami zahtjev da se cijene artiklima vrate na one iz 31.12.22. govori da je Vlada amnestirala sve one koji su do tada enormno podizali cijene pred valutnom promjenom. Dakle, odsustvo pravovremene reakcije Vlade, nasuprot drugih zemalja, na inflaciju i enormni porast cijena bitno je umanjen i onako mizerni standard naših građana. Ujedno, ciljano zakašnjele mjere upravo su poslužile da se Vladin 'paket pomoć'“ donese što bliže predizbornom vremenu kao providna predizborna manipulacija', poručuje Roko Adorić u ime SRP-a.

Dodaje kako je jasno da jednokratna pomoć može biti samo kap koja neće ugasiti požar daljnje erozije životnog standarda kako radnih ljudi, naročito umirovljenika, tako i onih s posebnim potrebama i gotovo svih građana.

'Oko milijun primatelja pomoći znači da je jedna trećina stanovništva zapravo socijalno ugrožena. Stoga umjesto milostinje tražimo od Vlade Republike Hrvatske da se ostavi demagogije, već da visinu plaća, mirovina i drugih davanja permanentno usklađuje s rastućim troškovima života, čime bi se umanjile negativne posljedice sve veće migracije naših ljudi, demografska katastrofa, pomanjkanje radnika i drugo', zaključuje Adorić.

Vaša reakcija na temu