Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STARO RJEŠENJE Vraćaju se veliki kontejneri za glomazni otpad, nema više ostavljanja na javnoj površini
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

STARO RJEŠENJE Vraćaju se veliki kontejneri za glomazni otpad, nema više ostavljanja na javnoj površini

Puljak je otkrio i da dio povišice radnicima ide ako deklariraju da je grad čist

Za odvožnju glomaznog otpada vratit će se veliki kontejneri. Otkrio je to gradonačelnik Ivica Puljak dok je potvrđivao da je potpisan kolektivni ugovor u Čistoći.

- Svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti, oporba želi nametnuti narativ da je Split šporak, a to nije - kazao je naglašavajući da njemu svi ambasadori i gradonačelnici čestitaju na čistoći.

- Ja mislim da imamo problema, najviše s pretrpanim kontejnerima. Jedan dio je zbog operativnih problema, drugi dio zbog  neodgovornih građana, a treći se može spekulirati o raznim stvarima - naveo je.

Rekao je da će rješavati ono što je u njihovoj nadležnosti.

- Tvrtka Čistoća će promijeniti način odvožnje glomaznog otpada, vratit ćemo postavljanje velikih kontejnera, bit će u točno određene dane, na određenim mjestima uz upozorenja o nepoštivanju zbog kojih će kazne. Ugradit ćemo i kamere za nadzor - najavio je Puljak.

Što se tiče kolektivnog ugovora, izdvojimo da je potvrdio navode o 70 posto primanja naknade od plaće za vrijeme bolovanja. No, otkrio je i da jedan dio povišice ide od sljedeće godine.

- Taj dio ide ako radnici Čistoće svaki mjesec deklariraju da je grad čist i da su zadovoljni stanjem - opisao je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu