Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DP STIGLA ODLUKA SUDA Šumarska djelatnost je nezakonito upisana u Statut Javne ustanove za upravljanje Marjanom

STIGLA ODLUKA SUDA Šumarska djelatnost je nezakonito upisana u Statut Javne ustanove za upravljanje Marjanom

Marinić će tražiti sankcije za odgovorne

Visoki upravni sud Republike Hrvatske je donio odluku o upisu šumarske djelatnosti u Statut JU PŠ Marjan. Kako kažu, ova djelatnost je nezakonito upisana, a presudom se i ukida.

Podsjetimo, 2014. godine, tadašnji ravnatelj Robert Koharević te Upravno vijeće na čelu s Goranom Koturom, odlučili su zaobići Gradsko vijeće i ovu djelatnost upisali u Statut uz blagoslov tadašnjeg gradonačelnika Ive Baldasara.

I Koharević i Kotur su, upitani o ovom potezu, tvrdili da je sve usklađeno sa zakonom, a eventualnu odgovornost prebacivali na Trgovački sud koji je upis djelatnosti proveo. Krajem siječnja ove godine ih je opovrgnuo Visoki upravni sud, na kojem je postupak za ocjenu zakonitosti pokrenuo Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan.

- Sud je potvrdio ono što govorimo još od 2014. godine, još dok sam prvi put bio predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove, a to je da je Ustanova nezakonito provodila šumarske radove. Iste godine, u prosincu 2014., je šumarska inspekcija naredila obustavu tih radova Javnoj ustanovi do usklađenja poslovanja sa Zakonom o šumama. I evo, nažalost tek sada se potvrdilo da su nezakonito uskladili svoje poslovanje s tim Zakonom - kazao je Marinić.

Upitali smo ga što dalje, hoće li netko odgovarati.

- Nedavno, kad san ponovno bio predsjednik Upravnog vijeća donijeli smo odluku o izjeni statuta u tom dijelu, jer smo znali da je nezakonito, pa hajdemo reći da smo preduhitrili sud po tom pitanju.

Naravno, tražit ćemo odgovornost i sankcije protiv odgovornih osoba, jer je nakon i na temelju te odluke uslijedio cijeli niz postupaka, poput potpisa ugovor s Hrvatskim šumama, ishođenja licence za izvođenje šumarskih radova, a nastavili su se i izvoditi šumarski radovi na Marjanu. Sve to Ustanova nije smjela raditi. Nedugo nakon toga se pojavio potkornjak, a dalje ne trebam govoriti što se događalo.

Da nije bilo nezakonitog upisa djelatnosti i da su 2014. godine stručne službe došle na Marjan i njime gospodarile, sigurno da se ne bi dalje tako postupalo sa šumom i ne bi došlo do svega toga - kazao je Marinić.

Vaša reakcija na temu