Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠTITI MLADE? Vrana napadala u Splitu, 'vrebala' je uz vau park

ŠTITI MLADE? Vrana napadala u Splitu, 'vrebala' je uz vau park

Trenutci radosti s ljubimcem pretvorili su se u jezu

Napad s leđa po glavi. Preciznije, 'strišanje' tjemena. Prije instinktivnog okretanja prema uljezu, u punom trku dolijeće pas, a paralelno se čuje uzvik: 'Paziiii, vranaaa!'. 


Da je riječ o filmu, redatelj bi vjerojatno bio zadovoljan scenom. Ali, ne radi se o filmu, radi se o splitskoj stvarnosti. U 'vau parku' na Kmanu dvjema se Splićankama krv sledila u žilama od onoga što su doživjele u svega nekoliko sekundi, a za sve je odgovorna vrana. Doletjela je za Splićankom i njenim psom dok su šetale prema vau parku. U tom trenutku, unutra je bila druga žena sa svojim psom, leđima okrenuta vratima, nesvjesna drame druge vlasnice ljubimca koju je vrana pratila od izlaska iz kuće. Vrana se samo sjurila na ženu u parku s leđa, pas se zatrčao, a vlasnica drugog ljubimca je izvana vikala pokušavajući je upozoriti. 


Vjerojatno od više paralelnih radnji odjednom, prateći psa u strahu da mu se ne dogodi nešto, napadnuta Splićanka se nije okrenula prema vrani, što je vjerojatno smanjilo mogućnost ozljeda. Ubrzo je crna ptica pobjegla, ali samo na par metara udaljenosti, i dalje vrebajući i prateći što se događa u parkiću. 

- Smijala sam se prijateljici koja me upozoravala da su se vrane otele kontroli na Kmanu i da već neko vrijeme se boji sa svojim psom doći. Zezala sam je 'neće vrana vranu', ali da ovako može biti... - prepričavala je vlasnica beaglea još pod šokom. 


Opuštenosti nije bilo mjesta, na ogradi vau parka je još kreštala vrana. Uslijedio je još jedan let inteligentne ptice u park, a potom i nakratko praćenje vlasnica s psima dok su izlazile. Potom se opet vratila u parkić. Prema riječima stručnjaka, vjerojatno su u blizini tog mjesta njeni mladi ispali iz gnijezda i zato kreće u napad zaštitnički nastrojena 'crna majka'.   

Teško je zadržati mir u tim trenutcima, ali najbolje je udaljiti se, a nikako napadati vrane koje su se udomaćile u urbanim središtima.


Vaša reakcija na temu