ŠTO SE DOGODILO PETRU ŠKORIĆU? Zapelo je s potpisima, a sinoć se slomio nakon razgovora s Tafrom i Maroevićem

ŠTO SE DOGODILO PETRU ŠKORIĆU? Zapelo je s potpisima, a sinoć se slomio nakon razgovora s Tafrom i Maroevićem

Šef splitskog HDZ-a jučer je osvanuo na listi opozicije, a onda je javno ipak dao podršku Plenkoviću

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a i kandidat za potpredsjednika stranke, jučer je najprije osvanuo na stranici Opcije za promjene Mira Kovača, a onda koji sat kasnije javno dao podršku Andreju Plenkoviću

Potez je izazvao veliki revolt članstva koje je računalo da je Škorić na Kovačevoj strani premda se o tome nije decidirano izjasnio, ali se to itekako moglo iščitati iz svih poruka koje je danima slao u eter. Hvalio je državničke poteze Andreja Plenkovića, ali i kritizirao vodstvo HDZ-a zbog ideološkog zastranjivanja, Istanbulske konvencije, ignoriranja referendumskih zahtjeva, koalicijskih partnera, procesuiranja ratnih zločina. 

Što se dogodilo Petru Škoriću? Kako čujemo, najprije je zapelo s prikupljanjem potpisa za kandidaturu. Pušten je glas da će se potpisi kontrolirati pa je članstvo valjda bilo rezervirano oko podrške. HDZ-ovci se hvale demokracijom u stranci, no jasno je da je to puka fasada za javnost i da će za budućnost bilo kojeg člana s nekakvim ozbiljnijim pretenzijama od odlučujućeg značaja biti kojem se kandidatu priklonio, pobjedniku ili gubitniku. 

Škorić je mislio da s prikupljanjem tih pet tisuća potpisa za kandidaturu neće biti nekog većeg problema, no izgleda da se preračunao. 

Navečer je zasjedao Plenkovićev stožer u Splitu, a Škorić se, kako doznajemo, pojavio tek pri kraju sastanka nakon što su njegovi 'izvidnici' na licu mjesta ispitali odaziv članstva. 

U Sinjskoj sinoć nije bilo dovoljno stolica za sve koji se žele svrstati u Plenkovićev tabor pa se Škorić, očito impresioniran interesom, odlučio i sam pojaviti u središtu stranke. Navodno je dočekan prilično hladno, a onda je uslijedio razgovor koji ga je konačno 'slomio'. 

Plenkovićevi pregovarači su bili Ivica Tafra i Domagoj Maroević. Od Škorića se tražilo da se konačno izjasni i prekine s taktiziranjem. Je li za Plenkovića ili Kovača? U tim trenucima, Škorić je igrao za Kovača, kako rekosmo, već je bila objavljena njegova lista zajedno s onima Mira Kovača, Ivana Penave, Milijana Brkića, Tomislava Tolušića i Davora Ive Stiera, no nakon razgovora s dvojicom istaknutih splitskih HDZ-ovaca dolazi do kopernikanskog obrata, Škorić se hvata mobitela i slaže podršku Andreju Plenkoviću. 

Užasnuti ovakvom izdajom, neki su HDZ-ovci pokidali listić za Škorićevu kandidaturu s već prikupljenim potpisima, a sasvim sigurno, neće samo na tome ostati. 

Nesumnjivo će ovakva Škorićeva antikampanja imati ozbiljne posljedice za njegovu kandidaturu za potpredsjednika stranke, ali i na izborima za predsjednika splitskog HDZ-a koji ubrzo slijede. Škorić je očito kalkulirao do zadnjeg trena i potom podlegao pritisku i utisku. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58807, "");
Pregledaj komentare
29