Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠTO SE DOGODILO U MALL-u? Zaštitari grabe maloljetnike za vrat i bacaju na pod, došla je i policija

ŠTO SE DOGODILO U MALL-u? Zaštitari grabe maloljetnike za vrat i bacaju na pod, došla je i policija

'Ovo su bili huligani. Jednostavno nije bilo druge', kaže Kristijan Gelo iz Uprave trgovačkog centra

Društvenim mrežama širi se snimak iz trgovačkog centra Mall of Split na kojem se vidi kako se zaštitari obračunavaju s nekoliko maloljetnika. 

Prizor je šokirao prolaznike, jedan zaštitar uhvatio je maloljetnika za vrat, a nakon toga brutalno bacio na pod. Čuli su se povici: 'Zovite policiju', a kako doznajemo policija se naposljetku i pojavila i u pratnji roditelja privela u postaju dvojicu 16-godišnjaka. 

U PU splitskoj kažu da će protiv njih podignuti optužni prijedlog redovnim putem, i to zbog prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija nije utvrdila da ima potrebe za postupanjem protiv zaštitara centra, no ako netko od roditelja podnese, prijavu spremni su i to istražiti. 

Poziv iz centra dobili su, kako nam je pojašnjeno, zbog narušavanja reda i mira. Utvrdili su da su maloljetnici u garaži centra vozili 'skate board' te da su kasnije vrijeđali zaštitare nakon što su upozoreni na ponašanje. Jedan maloljetnik tereti se da je 'skateom' udario zaštitara u nogu. 

Snimka situacije koja se dogodila sinoć oko 20 sati u posjećenom trgovačkom centru zaprepastila je gotovo sve koji su je pogledali pa smo upitali i odgovorne u Mallu što se događa. 

'Naši zaštitari se trude postupati maksimalno diskretno, no ovo su bili huligani. Jednostavno nije bilo druge. Bacali su petarde u centru i na parkingu, provocirali zaštitare. Pozvana je policija koja ih je preuzela. Nažalost, posljednjih desetak dana učestalo imamo probleme s maloljetnicima koji se okupljaju u garaži centra i tamo piju, razbijaju boce i oštećuju automobile. Zvali smo i prije policiju, a sada smo dogovorili jedan sastanak na kojem će razmotriti mogućnosti da se ova situacija riješi. Odlučili smo i zatvarati garažu nakon završetka radnog vremena centra. Vrata će se otvarati kada završi kino predstava', kazao nam je Kristijan Gelo iz Uprave trgovačkog centra.

Video snimku možete pogledati na ovom linku.

Vaša reakcija na temu