Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by mana5280 on Unsplash Što se još napravilo u kotaru Grad?
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

Što se još napravilo u kotaru Grad?

Novosti iz centra Splita

Nedavno nas je Lara Arapović Bonačić izvijestila o napredovanju tri projekta koja pratimo u sklopu našeg serijala 'Naš grad', no predsjednica Vijeća GK Grad ima još toga za reći... 

- Od ostalih realiziranih zahvata ove godine, obnovili smo jedino naše dječje igralište u centru grada, u Đardinu, a koje je izgrađeno prije 10 godina te je vapilo za obnovom. Utrošeno je 16.500 eura na četiri nove sprave, podlogu, klupe i koševe, a na jesen će biti jedno stablo zasađeno iza klupe, kako bi davalo hladovinu. Izvođač i održavatelj igrališta je tvrtka 'Parkovi i nasadi', čijim djelatnicima  zahvaljujemo na suradnji – rekla je kotarska čelnica, a potom još jedanput upozorila na stari problem:

- Ovim putem apeliram na Grad Split i tvrtku 'Čistoća' da pronađu drugu lokaciju za pretovar cijelog otpada iz centra grada a koji se nažalost odvija uz ovo igralište te se korisnici svakodnevno žale na nesnosan smrad dok se igraju s djecom. Tu se svakodnevno, od 0 do 24, nalaze dva velika kamiona i još pet manjih koji se prazne u veliki kamion te se stvara konstantna buka i neugodan miris zbog prekrcaja iz manjih vozila u veći, a sve to pred očima, ušima (i nosevima) prolaznika, turista i djece koja se igraju na igralištu, što je nedopustivo. Molim sve nadležne da se ovaj problem što prije riješi.


Arapović Bonačić nam je iznijela što je još napravljeno u kvartu...

- Izradili smo stepenicu/plato na traženje stanara Bihaćke ulice, a koja je bila neophodna za lakše kretanje tim dijelom Dobrog, jer postojeća stepenica odnosno zidić je bila daleko preko standarda (30 cm) stoga se godinama improviziralo odbačenim kamenim pločama da bi se donekle smanjila visina zidića. Sada je napokon sve uredno i funkcionalno te je prolazak olakšan starijim osobama što nam je prioritet - rekla je.



Podsjetila je i da su ovog ljeta tiskali plakate upozorenja turistima na ponašanje i kućni red stambenih zgrada u kojima se nalaze apartmani, a sve kako ne bi ometali lokalno stanovništvo u normalnom funkcioniranju. Plakati se mogu preuzeti u kotaru Grad, na Rivi, svaki radni dan od 13 do 15 sati.

- Što se tiče proslava i obilježavanja blagdana kotara Grad, za Uskrs smo imali podjelu sirnica građanima, za Božić radimo već tradicionalni domjenak s bakalarom i fritulama, a još nam preostaje organizirati i Dan kotara, koji će se održati u petak, 25. listopada, od 17 sati na trgu Dobri. Obično bude dječji program uz klauna, maskote i plesne animacije, napuhance i naravno dobru spizu i piće! - poručila je.


Vaša reakcija na temu