Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Stranac najprije divljao na zadarskom aerodromu, a onda i u policijskoj postaji

Stranac najprije divljao na zadarskom aerodromu, a onda i u policijskoj postaji

Državljanin Velike Britanije je lakše ozlijedio policajca

Zbog prisile prema službenoj osobi, narušavanja reda i mira te prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice zadarska policija je osumnjičila 29-godišnjeg državljanina Velike Britanije. 

Prije dva dana je oko ponoći dva puta pokušao napustiti područje graničnog prijelaza prije obavljene granične kontrole u čemu su ga spriječili policajci. Kako je izvijestila policija, nakon toga se pod vidnim utjecajem alkohola, naročito drsko i nepristojno ponašao te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su postupali na graničnoj kontroli.

Uz uporabu sredstva prisile je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio ponuđeno alkotestiranje.

'Tijekom daljnjeg postupanja policije, 29-godišnjak je svojim protupravnim ponašanjem i pružanjem aktivnog otpora, sprječavao službene osobe u obavljanju službene radnje te je odgurnuo policijskog službenika koji je pri tom zadobio lakše tjelesne ozljede. Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici, dok je 29-godišnji strani državljanin odbio ponuđenu liječničku pomoć', poručuju iz policije.

Nakon istraživanja je predan pritvorskom nadzorniku, a zbog prekršaja izbjegavanja obveze granične kontrole iz Zakona o. nadzoru državne granice, te zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, protiv osumnjičenika se podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru.

Vaša reakcija na temu