Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STUDENT COWORKING: Na FESB-u otvoren Centar gdje će studenti moći razvijati svoje IT ideje i projekte

STUDENT COWORKING: Na FESB-u otvoren Centar gdje će studenti moći razvijati svoje IT ideje i projekte

Župan je otvorio Centar i uručio nagrade studentima FESB-a, autorima najboljih studentskih poduzetničkih i inovativnih projekata

Župan Blaženko Boban otvorio je danas na FESB-u Predinkubacijski i coworking centar za studente Splitsko dalmatinske županije (PICS SDŽ) i naglasio kako je ovaj program spona znanosti, poduzetništva i regionalne zajednice. 

- Prostor u kojem se nalazimo je prostor splitskog Sveučilišta kojeg smo dobili kao Županija, a u potpunosti je opremljen u proteklih godinu dana. Ovim PICS programom želimo napraviti svojevrsni predinkubator. Veseli me što je jako veliki interes za ovaj projekt. Pojedini studenti već jesu na tržištu ICT sektora. Ovo je ono gdje će se u budućnosti crpiti potencijal koji nam u ovom trenutku nedostaje, a to je kadrovski potencijal u IT sektoru - rekao je Boban.

Prostor će biti na raspolaganju studentima koji se učlane u Student Coworking gdje mogu razvijati svoje IT ideje i projekte. Članstvo u Student Coworkingu je besplatno. Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija' pojasnio je kako će u ovom prostoru biti moguće razvijati studentske projekte. 

- I prije nego smo otvorili prostor stvorila se pozitivna klima. Pokušavamo stvoriti adekvatan prostor za poduzetničke projekte, a sad je pravo vrijeme da i institucije daju dodatni podstreh, jer IT sektor i tvrtke već polagano pronalaze poslove na stranim tržištima. Međutim, ono što nam nedostaje su infrastrukturni uvjeti, nedostaje im dodatnog školovanog kadra, a to je sve ono što Županija ovim projektom želi pojačati i omogućiti - dodao je Brčić

U sklopu svečanosti otvorenja Centra potpisan je sporazum o suradnji između Sveučilišta, FESB-a, PMF-a, III. gimnazije i Splitsko dalmatinske županije.

- Na našem Sveučilištu, među našim studentima postoje oni čiju kreativnost i pamet treba stalno poticati. Sa strane Sveučilišta učinit ćemo sve da naše studente potičemo u vlastitom usavršavanju, da osnivaju svoje start up tvrtke. Upravo smo u pregovorima s jednom tvrtkom koja traži naše studente. U pripremi je potpisivanje ugovora gdje bi na godišnjoj razini 30 do 40 naših studenata ta tvrtka primala u radni odnos - istaknuo je rektor Sveučilišta Dragan Ljutić.

Župan je uručio nagrade studentima FESB-a, autorima najboljih studentskih poduzetničkih i inovativnih projekata. Slaven Damjanović nagrađen je s 5000 kuna za projekt e-Agrar, Ena Sarajlić, Anastazija Verović, Lucija Visković i Ana Žunabović nagrađene su s 4000 kuna za projekt e-Vision, autori Petar Matan, Andrea Pezo, Anđela Čuljak, Ante Vukušić, Antonio Jurkić i Ivan Zaharija nagrađeni su s 3000 kuna za projekt Point.me

Za uređaj za praćenje razine popunjenosti spremnika za smeće – TrashTrack nagrađeni su s 2000 kuna Petra Barać, Renato Kusanović, Antonia Senta, Mateo Vučković i Julija Županović. Posljednji nagrađeni projekt dobio je 1000 kuna kojim je predstavljeno rješenje za automatsko navodnjavanje SmartFlow kojeg su autori Ivan Ivandić, Dino Siriščević, Ani Stjepić, Duje Šolić, Ante Todorić i Mislav Vukašina.

Vaša reakcija na temu