Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić SUĐENJE GILJANOVIĆU Što se događalo kada je propucao Marka Bekavca ispred kafića Clo ispričali su muškarci koji su bili s njima

SUĐENJE GILJANOVIĆU Što se događalo kada je propucao Marka Bekavca ispred kafića Clo ispričali su muškarci koji su bili s njima

Nikola Ćuk promijenio iskaz u korist optuženika, a priznao je i da je prije svjedočenja pogledao snimku s nadzornih kamera

Saslušanjem svjedoka na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje Ivanu Giljanoviću zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca početkom svibnja 2018. godine u kafiću Clo. Što se događalo u predvečerje toga dana pričali su Nikola Ursić i Nikola Ćuk koji su bili s Giljanovićem i Bekavcem, a saslušan je i Ivan D. koji je bio među muškarcima koji su ranjenom Bekavcu priskočili u pomoć kao i Josip T. tehničar koji je postavljao video nadzor u kafiću.

Ursić i Ćuk su se složili oko toga da je naguravanje između Giljanovića i Bekavca u početku izgledalo kao zafrkancija koja je vrlo brzo prerasla u ozbiljan obračun. Kad su čuli pucanj pobjegli su u zahod i sakrili se dok se situacija ne smiri. 

Giljanović je Ćuka pitao o video snimci koju je objavio na Facebooku, a u kojoj je rekao da se igrala igra, da je vidio da je Ursić policajcu dao 20.000 kuna kako bi 'nestao' pištolj Marka Bekavca te da je Giljanović već dva puta trebao biti likvidiran i da je toga dana branio svoj život i život svoje obitelji. Odgovorio je da ne nije točno da je vidio da je Ursić policajcu dao novac, da nije vidio ni pištolj i da ne zna zašto je rekao da je Giljanović već dva puta trebao biti likvidiran, ali da je istina da se toga dana branio. Na pitanje zašto je onda uopće objavljivao snimku na Facebooku odgovorio je da je htio dati podršku Giljanoviću koji je bio u bijegu.

- U to vrijeme sam bio konzument droga i na steroidima, trenirao sam boks i dobio brojne udarce u glavu, a uz to sam imao i svojih problema. Ne znam ni kako sam živ ostao. Nisam se htio miješati u njihove odnose, ali nakon što je Bekavac sam rekao što se dogodilo i priznao da je svojim ponašanjem doveo Giljanovića do toga da se brani, odlučio sam reći istinu - pojasnio je Ćuk koji je priznao i da je prije svjedočenja pogledao snimku s nadzorne kamere, ali nije htio reći tko mu je to omogućio. 

Snimku na kojoj je zabilježeno ranjavanje, tvrdi, nije vidio. Da je pregledavao snimke priznao je kada se pokušalo razjasniti gdje je u trenutku pucnjave bila torbica Marka Bekavca. Ursić, koji je Bekavca dovezao u kafić, rekao je da je torbicu ostavio u njegovom autu gdje ju je i pronašla policija, a Ćuk tvrdi da je Bekavac svoju torbicu nosio sa sobom i da ju je ostavio na stolici.

- Kada je počelo naguravanje sve je sa stola popadalo. Moja je torbica bila otvorena i sve je iz nje ispalo, a Markova je bila zatvorena. Ne znam što je bilo unutra, ali je bila poprilično puna. Kada je pala sa stolice, udarila je o metalni stol i čuo sam da je nešto zaklapalo, ali ne znam što je to bilo. Možda mobitel ili upaljač - ispričao je Ćuk. 

Toga se nije sjećao kada je svjedočio u istrazi nedugo nakon događaja.

- Kad ste se prosvijetili? - pitala ga je tužiteljica.

- Bio sam u Međugorju - odgovorio joj je posprdno i ponovio da je bio konzument droga i u ne baš najboljem psihičkom stanju.

Ona je na promjenu njegovog skaza prigovorila jer smatra da je to napravio kako bi pogodovao optuženiku. 

Giljanović je aktivno sudjelovao u raspravi i postavljao svjedocima pitanja kako bi dokazao da je u ovom slučaju on zapravo bio žrtva. Je li netko uzeo torbicu Marka Bekavca i odnio je u Ursićevo vozilo dok je Bekavac ležao ranjen nije mogao potvrditi Ivan D. Rekao je da je bio skoncentriran na to da pomogne ozlijeđenom i da nije vidio ništa drugo. Od tehničara koji je u lokalu postavljao video nadzor Giljanović je pokušao saznati kako je moguće da su kamere snimile sve što se događalo, ali ne i mjesto gdje je Bekavac njega napao unutar objekta, a izrazio je i sumnju da je taj dio snimke izrezan. Josip T. mu je odgovorio da ne zna jer snimke nije gledao već ih je samo na traženje policije presnimio na stick i predao ih.   

Vaša reakcija na temu