Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Sutkinja Ivona Rupić nova je članica Državnog sudbenog vijeća

Sutkinja Ivona Rupić nova je članica Državnog sudbenog vijeća

Kandidiralo se troje sudaca splitskog Županijskog suda

Poznati su rezultati izbora za nove članove Državnog sudbenog vijeća. Sa splitskog Županijskog suda kandidiralo se troje sudaca, a najviše glasova dobila je sutkinja Ivona Rupić, koja će tako u DSV-u zamijeniti suca Nevena Cambija iz kvote sudaca obalnih županijskih sudova. 

Uz Rupić, iz splitskog suda kandidirali su se i Ivan Tironi i Vladimir Živaljić, no dobili su manje glasova od kolegice. U igri je bio i sudac Ljudevit Zoričić sa Županijskog suda u Šibeniku. 

Uz sutkinju Rupić, iz redova sudaca izabrani su i aktualni predsjednik DSV-a Darko Milković i Marina Paulić, suci Vrhovnog suda, Evelina Čolović Tomić, sutkinja Visokog upravnog suda, Lidija Vidjak iz Županijskog suda u Zagrebu, Antun Dominko iz Županijskog suda u Bjelovaru te Goran Goluža, sudac Općinskog građanskog suda u Zagrebu, objavilo je Povjerenstvo za izbor članova Državnog sudbenog vijeća. 

Uz Milkovića i Paulić, za DSV-u su se kandidirali i Damir Kos i Ante Perkušić, bivši predsjednik Županijskog suda u Splitu, no nisu dobili dovoljan broj glasova da izbore prolaz.

Vaša reakcija na temu