Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MMPI SVAKA ČAST 'Pojišan' prevezao trudnicu s Hvara po olujnom jugu

SVAKA ČAST 'Pojišan' prevezao trudnicu s Hvara po olujnom jugu

- Brod je svih nas, mi smo samo korisnici. Nekada dobri, nekada manje dobri - zaključio je lučki kapetan Kuštera

Brod Pojišan je sretno prevezao trudnicu s Hvara u Split. Kapetan splitske Lučke kapetanije Željko Kuštera nam je otkrio detalje. Reagirali su na poziv liječnika oko 15 sati.


- Prije 20-ak minuta je stigla do bolnice, hvala Bogu sve je u redu. Brod je bio na Palmižani od jutros zbog olujnog juga, 'samo' je trebalo isploviti.


Ne odvijaju se često ovakve intervencije, ali kada se dogode, kaže, posada je spremna.

- Brod je svih nas, mi smo samo korisnici. Nekada dobri, nekada manje dobri - zaključio je lučki kapetan.

Službeno priopćenje o događaju upućeno je i iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

'Akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice sa otoka Hvara u Split, službenici splitske Kapetanije poduzeli su danas popodne, po izrazito jakom nevremenu. 

Službenici LK Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o zahtjevnoj akciji hitnoga medicinskog prijevoza trudnice po izrazito jakom nevremenu na moru.

MEDICO akcija poduzeta je danas, 28. prosinca, slijedom poziva Hitne medicinske službe Split, koji je u Kapetaniji zaprimljen u 15 sati.

U akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice službenici splitske Kapetanije isplovili su spasilačkim brodom 'Pojišan', koji je u akciju angažiran iz Palmižane prema luci Vira, na otoku Hvaru, gdje je dogovoren ukrcaj trudnice i liječničke pratnje.

U splitsku gradsku luku SAR brod 'Pojišan' pristao je u 17.23 sati, kada su trudnicu preuzeli djelatnici HMP Split u daljne postupanje prema KBC Split, čime je ova akcija uspješno okončana.', stoji u službenom priopćenju.

Vaša reakcija na temu