Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TAKNULI U OSINJAK? Oštećeni automobili djelatnicima Stomatološke poliklinike

TAKNULI U OSINJAK? Oštećeni automobili djelatnicima Stomatološke poliklinike

Kulminiralo je u rujnu

Zamjenici ravnatelja Stomatološke poliklinike Svjetlani Stazić i dr. Ivanu Kovačiću netko je početkom tjedna oštetio automobile. Išarani su sprejem. U srpnju je Stazić i probijena guma, ali to tada nije prijavila policiji jer je vjerovala da se radi o slučajnosti. 

Ovaj put je prijavila policiji, kao i Kovačić, potvrđeno nam je. Njih dvoje su upozoravali na potencijalno sumnjive radnje koje se odvijaju u Stomatološkoj klinici. Stigla je tada i anonimna prijava, izašla je i inspekcija na teren. Stazić je konstantno upozoravala, iznijela na vidjelo sve i na Upravnom vijeću dok je Kovačić vještačio sporne krunice koje su razotkrile kako se radilo. Kovačić je, naime, ustanovio da je naplaćena jedna vrsta rada, a isporučena druga. U nalogu stoji jedno, a u praksi je drugo.

- Ugrađeni nadomjestak košta više. Direktno je oštećena ustanova - kazao nam je Kovačić.

Upitali smo ga i što misli gdje su onda novci.

- Ne mogu to ja reći. Nedvojbeno je ustanova oštećena - odgovorio je.

Citirao je i poznatu izreku 'kad ne postoji logika, rezultat je interes'.

O zbivanjima u Stomatološkoj poliklinici smo već pisali, a nakon što je članak objavljen, tadašnji ravnatelj, Anto Ćurić, je o svemu što se odvijalo odgovarao i na Županijskoj skupštini. Ustvrdio je da se u tekstu ne navodi istina, ali nije uvjerio sve, nego su tražili dodatna pojašnjenja. 

Kada smo ga kontaktirali, nedugo nakon burne sjednice Upravnog vijeća, na kojoj je Stazić inzistirala na odgovorima, tvrdio je da je sve u redu. Od tada se ne javlja, a na naša brojna pitanja nije odgovorio. Kao ni sada. 

No, vratimo se na početak.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je u ožujku proveo kontrolu nakon prijave kako Stomatološka poliklinika 'krši ugovorne obveze koje nisu obavljene i na taj način nezakonito stječe imovinu'. Preciznije, navodi se kako se HZZO-u ispostavljaju računi za izradu mobilnih dentalnih pomagala, a koja nisu napravljena, nego fiksna. Ta fiksna nisu predviđena obveznim zdravstvenim osiguranjem i tako bi od Zavoda uzeli sredstva za mobilne proteze, a od osiguranika za fiksnu. Priložene su i fotografije radova u prijavi. Na sjednici Upravnog vijeća potegnulo se to pitanje i od tada počinju teški dani za Ćurića. Pod lupom je javnosti i nije reizabran za ravnatelja. 

Upravo je Stazić na toj sjednici navodila da je prevelika nelogičnost da se baš par dana prije kontrole izvrše uplate privatnog rada u nadziranim predmetima.

- Neistinito su prikazani podatci HZZO-u. Na uplatnici idu jedni podatci, a radi se drugo. Gdje je onda razlika između fasetiranih i keramičkih krunica? - navela je tada.

Razvila se žustra rasprava, prozivke za netransparentnost jer 'pojedini nisu ni znali što se radi'.

Zamjerke su bile i što se, prilikom kontrole poslovanja od strane HZZO-a, nije tražio niti jedan podatak iz financijske službe. 

Jedna od opaski je bila i da treba dobro utvrditi činjenično stanje jer 'ako se radi na ovaj način počinjeno je niz kaznenih djela pa i iz nadležnosti USKOK-a'.

Od tada, u javnost su izašli nemili događaji, a djelatnicima oštećeni automobili. Izbor ravnatelja je na čekanju.

Vaša reakcija na temu