Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Taksi iz Italije u centru Splita: 'Doša je na odmor ubit koju kunu…'

Taksi iz Italije u centru Splita: 'Doša je na odmor ubit koju kunu…'

'To nam je donijela liberalizacija taksi tržišta', kaže splitski taksist Milivoj Topić

Špica je sezone, a osim brojnih taksista iz cijele Hrvatske, u Splitu je zabilježen i dolazak taksija iz susjedne Italije. Bijela Toyota s taksi oznakama i talijanskom registracijom snimljena je danas pred Primom, i to ne na prostoru osiguranom za taksije, već kraj autobusnog stajališta. Viđali smo proteklih tjedana registracije iz svih dijelova Hrvatske, ali taksi s talijanskim oznakama - još ne. 

Splitski taksisti kažu nam da čovjek radi i da je već imao nekoliko vožnji. 'Doša' je na odmor ubit' koju kunu…', komentiraju. 

'To nam je donijela liberalizacija taksi tržišta. Ljudi na odmoru u Hrvatskoj mogu obavljati djelatnost jer nema kontrole i zapravo je to nemoguće kontrolirati s obzirom na način na koji je omogućeno obavljanje taksi djelatnosti u Hrvatskoj. Ovo je samo jedan od primjera. I nije to samo Uber, postoji i niz drugih aplikacija koje omogućavaju ovakvim taksistima da se uključe u posao', kaže Milivoj Topić, predsjednik ceha prijevoznika udruženja obrtnika Splita. 

I nije samo strana registracija problem, nego i stanje talijanskog taksija. Stražni kraj je dobro izlupan. Topić kaže da u ovakvom stanju ne bi ni mogao prijeći državnu granicu pa pretpostavlja da je Talijan imao sudar na našim cestama. Topić kaže i kako on sa svojom Škodom s kojom taksira može u inozemstvo, ali prije toga mora skinuti taksi oznaku s krova. S njom, pojašnjava, ne može preko granice.


Vaša reakcija na temu