Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TAMARA VISKOVIĆ 'Ne može se biti kandidat za gradonačelnika i upravljati Gradom preko prvog suradnika'

TAMARA VISKOVIĆ 'Ne može se biti kandidat za gradonačelnika i upravljati Gradom preko prvog suradnika'

Puljak već neko vrijeme ne razgovara s partnerima o spornim temama

Tamara Visković, gradska vijećnica platforme Možemo, smatra da uz gradonačelnika Ivicu Puljka i zamjenika Bojana Ivoševića treba otići i dogradonačelnik Antonio Kuzmanić

Puljkova programska partnerica ističe da ako izvršne vlasti nema, onda treba imenovati povjerenika. 

- Ne može se istovremeno biti i kandidat za gradonačelnika i upravljati gradom preko svog prvog suradnika - argumentira.

O ostavci u Vijeću ne ode li Kuzmanić i eventualnoj kandidaturi na izborima kaže da ne može biti konkretna prije nego ih prodiskutira s tijelima stranke i partnerima, što još nisu napravili. 

Napomenula je i da je postalo očito da se gradonačelnik i suradnici već neko vrijeme pripremaju za nove izbore, o čemu se u kuloarima šuškalo posljednjih mjeseci, pa to vjerojatno objašnjava i izbjegavanje komunikacije s partnerima o spornim temama. 

- Ne znam doduše kakav se napredak time računa postići kako god okreneš na koncu će većina, kome god trebala, kao i uvijek ovisiti o sposobnosti izvršne vlasti da kvalitetno izbalansira svoje pozicije s partnerima, što je bit političke vještine - kaže.

U konstelaciji u kojoj je povjerenje poljuljano, ističe, može biti samo teže, nikako lakše. 

- Tko će na kraju biti na dobitku, vidjet ćemo, ali na gubitku će biti građani, jer će čitava ta skupa i dugotrajna procedura odgoditi važne procese za grad - zaključila je Visković.   

Vaša reakcija na temu