Foto: Pixabay.com TEŠKE OPTUŽBE RODITELJA Učiteljica u Kninu je ponižavala đake, morali su joj i čistiti cipele!

TEŠKE OPTUŽBE RODITELJA Učiteljica u Kninu je ponižavala đake, morali su joj i čistiti cipele!

Slučaj je prijavljen Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a učiteljica je otišla na bolovanje

Učiteljica u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Kninu vrijeđala je i ponižavala đake, a čak su joj morali i čistiti cipele. Tako su barem rekli roditelji za RTL.

- Morali su pisati izljeve ljubavi prema njoj što djeca nisu htjela, nego im je ona rekla da pišu. Tijekom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namjerno i ona ih pošalje po spužvu da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako kleči pred cijelim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno - kazala je za RTL Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama. Slučaj je prijavljen Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a učiteljica je otišla na bolovanje.

Kako javlja RTL, Ministarstvo je zatražilo žurno očitovanje škole, a školska ravnateljica je zatražila od Agencije za odgoj i obrazovanje stručan pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja.

U međuvremenu, roditelji djece koja pohađaju kninsku školu iščekuju rješenje. 

- Najgori mi je bio prvi dan škole, nisam znala tko će ga dočekati, hoće li biti neka zamjenska učiteljica, neka koja je već predavala ili će biti neka peta jer četiri učiteljice su se već u prvom razredu promijenile - rekla je Tomić.

Njeno je dijete, kaže, zbog ovoga zamrzilo školu. 

- Dijete koje je jedva čekalo školu, koje je znalo i pisati i čitati i zbrajati i oduzimati, sve, on je zamrzio školu i ne voli ići u školu. I uvijek je ista priča kad dođe iz škole - tko će biti sutra - otkrila je.

RTL donosi i drugu stranu. Učiteljica je kazala da se radi o nevjerojatnoj hajci određenog dijela roditelja i da ništa od toga nije točno.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51244, "");
Pregledaj komentare