TRAGEDIJA NA HVARU Naplaćivali 10 tisuća eura tjedno, a na brod stavili agregat od pet tisuća kuna?!

TRAGEDIJA NA HVARU Naplaćivali 10 tisuća eura tjedno, a na brod stavili agregat od pet tisuća kuna?!

Navodno je razlog ugrađivanja jeftinog neprimjerenog agregata bila žurba, a ne želja za ekstra profitom

Na brodu Atlantia, na kojem je u utorak ujutro mrtav nađen 57-godišnji talijanski poduzetnik Eugenio Vinci, svega pet dana prije instaliran je jeftini agregat od pet tisuća kuna koji uopće nije namijenjen plovilima. Brodski agregati koštaju deset puta skuplje i imaju riješen sustav odvodnje ispušnih plinova. 

Državno odvjetništvo tereti 23-godišnjeg vlasnika i 27-godišnjeg zapovjednika broda da su u strojarnicu ugradili agregat koji se ne smije koristiti u zatvorenim prostorijama bez uklanjanja plinova lakomisleno smatrajući da time neće izazvati opasnost za putnike i posadu. 

Dogodilo se, međutim, upravo to. Nakon tri dana krstarenja Vincija su pronašli mrtvog i nisu ga mogli spasiti, a liječnici splitskog KBC-a bore se i dalje za život djece od 5 i 11 godina. U bolnici je završilo još troje odraslih, uključujući i Vincijevog prijatelja, bivšeg talijanskog senatora Bruna Mancusa

Vlasnik Atlantie i zapovjednik privedeni su jučer na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Splitu i pušteni na slobodu nakon ispitivanja. Kazali su da im je žao, izrazili su sućut, no ne smatraju se krivima i odgovornima za tragediju. 

Navodno razlog za ugradnju neadekvatnog, prejeftinog agregata nije bila želja za ekstra profitom, nego žurba zbog gostiju i već dogovorenog krstarenja. Tjedan dana na brodu Atlantia košta inače oko 10 tisuća eura. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49831, "");
Pregledaj komentare