Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trgovački sud odbacio predstečaj Brodosplita, Debeljak nije naveo ovrhu tešku pola milijuna kuna

Trgovački sud odbacio predstečaj Brodosplita, Debeljak nije naveo ovrhu tešku pola milijuna kuna

Morao je obavijestiti sud o svim sporovima

Ništa od predstečajnog postupka za Brodosplit. Sutkinja splitskog Trgovačkog suda Ana Golub Gruić odbacila je prijedlog kojeg je prošlog mjeseca podnio Brodosplit zbog nesposobnosti za plaćanje i duga od 44 milijuna kuna. Naime, utvrdila je da Tomislav Debeljak nije u priloženoj dokumentaciji naveo postupak kojeg Brodosplit kao ovrhovoditelj vodi protiv ovršenika Solin brodogradnje u stečaju Ljubitovica radi naplate 511.610,19 kuna plus kamate. 

'Obzirom da je riječ o postupku koji je pokrenut na prijedlog dužnika, isti je za njega morao znati i bio ga je dužan navesti u popisu imovine i obveza. Kako nije to učinio ni dopunjenim popisom od 2. svibnja, ispunile su se pretpostavke za odbačaj prijedloga za otvaranje predstečajnog postupka', navela je sutkinja Golub Gruić.

U svom rješenju pozvala se i na pravna shvaćanja izražena u više odluka Visokog trgovačkog suda. 

Citirano je, među ostalim, i kako je cilj odredbe članka 32. stavka 1. točke 4. Stečajnog zakona, koji se odnosi na odlučivanje o pokretanju predstečajnog postupka, spriječiti svjesna prikrivanja i druge slične radnje koje bi bile protivne svrsi predstečajnog postupka. Postupci pred sudovima u kojima je dužnik stranka imaju utjecaj na obveze dužnika pa tako i na pravni položaj dužnika i njegov odnos prema vjerovnicima, a uređivanje je, između ostalog, cilj predstečajnog postupka, stoji u rješenju.

Vaša reakcija na temu