Trostrukog ubojicu će braniti ugledni odvjetnik, angažirala ga je Facebook grupa za podršku Filipu Zavadlavu

Trostrukog ubojicu će braniti ugledni odvjetnik, angažirala ga je Facebook grupa za podršku Filipu Zavadlavu

Plan za obranu, kaže, ima, ali najprije će posjetiti klijenta

Splitskog trostrukog ubojicu Filipa Zavadlava branit će utjecajni odvjetnik Branko Šerić. Potvrdio je to Indexu sam Šerić kojeg su nazvali nakon što Zavadlava jutros nisu uspjeli ispitati u Državnom odvjetništvu u Splitu jer je zbog rastrojenosti proglašen raspravno nesposobnim te je odlučeno da ga se pošalje na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. 

- Točno je da ću ga zastupati. Upravo traje ispitivanje kod suca istrage nakon čega će najvjerojatnije biti poslan u Svetošimunsku bolnicu u Zagrebu. Tamo ću ga odmah posjetiti - rekao je Šerić. 

Pitali su ga tko ga je angažirao. Šerić je, naime, jedan od poznatijih hrvatskih odvjetnika koji se zasigurno ne dobiva po službenoj dužnosti. 

- Mene je angažirala ova grupa za podršku Filipu Zavadlavu - rekao je. 

- Kakva grupa? - pitali su. 

- Pa imate je na internetu, ima 16 tisuća fanova - rekao je Šerić potvrđujući ono što je teško bilo povjerovati na prvu, da ga je doista angažirala Facebook grupa podrške Zavadlavu. 

Šerića su još pitali ima li već kakav plan za obranu.

- Imam, ali ne mogu detaljnije komentirati. Prvo ću ga posjetiti, to je prva stvar. Imam kompletne informacije o slučaju, kontaktirao sam i županijskog državnog odvjetnika i suca istrage - rekao je Šerić.

Pitali su ga i u kakvom je stanju osumnjičeni ubojica te je li potpuno izgledno da će biti poslan u Zagreb.

- Tako je. Trenutno danas nije ubrojiv, to je stanje danas, a kakvi će biti rezultati vještačenja i nalazi u Svetošimunskoj, to ćemo vidjeti - poručio je Šerić u razgovoru za Index

Osumnjičeni pomorac na odvjetništvu nije mogao aktivno sudjelovati u davanju svoje obrane baš kao što dan ranije nije mogao odgovarati na pitanja policije. Neslužbeno se doznaje kako je sinoć kod pritvorskog nadzornika govorio o samoubojstvu. Zbog toga jutros nije mogao iznijeti obranu pa je na splitsko Županijsko državno odvjetništvo stigla psihijatrijska vještakinja koja je procijenila da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57179, "");
Pregledaj komentare