Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trovanje mačaka na Sućidru? 'Ne znamo je li u pitanju otrov. Zima je, a mačke su prepuštene same sebi'

Trovanje mačaka na Sućidru? 'Ne znamo je li u pitanju otrov. Zima je, a mačke su prepuštene same sebi'

Predsjednik kotara kaže se radi o jednoj uginuloj mački. Za otrov nisu sigurni

Novi slučaj trovanja mačaka u Splitu? Na Facebooku je objavljeno kako su otrovane su mačke na Sućidru na potezu od Vukovarske do Gradskog kotara. 

'Mačke su bile pitome i kastrirane i redovno hranjene. Otrov se bacao po cesti u blizini dućana i dječjeg igrališta. Sumnja se na dvije osobe koje su više puta prijetile otrovom osobama koje hrane mačke. Neće više ići! Policija, veterinarska inspekcija i gradski kotar, svi su obaviješteni o otrovu sa svim dokazima i svjedocima kako bi trovači bili kažnjeni i spriječeni. Pozivam stanare Vukovarske na tom potezu ako znaju tko truje mačke ili vide i čuju redovite prijetnje trovanjem pitomih mačaka koje hrane stanari, da direktno prijave svoje sumnje Gradskom kotaru Sućidar. Oni su dužni provesti daljnju proceduru. Ne morate preferirati mačke da bi ispunili svoju građansku, moralnu i socijalnu dužnost u službi sigurnosti našeg kvarta i svih stanara', stoji u objavi na Facebooku. 

Kontaktirali smo predsjednika kotara Sućidar Miljenka Modrića

'U pitanju je jedna mačka koja je nađena mrtva u jednoj zavučenoj uličici između visokih i niskih zgrada. Zvali smo As Eko da je pokupe, to je obavljeno. Ne znam je li u pitanju otrov ili je mačka stradala na neki drugi način. Zima je, mačke su prepuštene same sebi. O dijelu mačaka brinu ljudi, ali to je manji broj. Ti ljudi imaju moju punu podršku. Kako se radi o zasad izoliranom slučaju i kako nismo sigurni da je u pitanju otrov, nismo poduzimali nikakve posebne mjere, ali kada bi se ustanovilo da se baca otrov za trovanje mačaka, sigurno bi odmah reagirali. Tu žive djeca', kazao nam je Modrić. 

Mačke su posljednja dva mjeseca trovane na nekoliko lokacija širom Splita, od Bola, preko Jeretove kraj Kampusa, Varoša i Plinarske. Policija je također kontaktirana, no koliko je poznato, zasad nisu pronašli nijednog sumnjivca za trovanje mačaka. 

Vaša reakcija na temu