Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRSTENIK Pothodnik je otvoren, garaža se gradi, a kreće i projekt kotarskog trga
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

TRSTENIK Pothodnik je otvoren, garaža se gradi, a kreće i projekt kotarskog trga

Damir Barbir može biti zadovoljan odrađenim u prethodna tri mjeseca

Dalmatinski portal u sklopu projekta 'Naš grad' donosi informacije iz splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, gdje su nam sugovornici čelnici tih jedinica. Damir Barbir, predsjednik Vijeća GK Trstenik, sredinom rujna je 'naručio' praćenje ova tri projekta: gradnju pothodnika ispod Ulice moliških Hrvata, formiranje kotarskog trg i sportskog centra te realizaciju garaže u Papandopulovoj ulici.

Evo što se pomaklo u protekla tri mjeseca...

- Pothodnik ispod Ulice moliških Hrvata smo prošlog tjedna, više od četiri desetljeća od inicijalne ideje, konačno otvorili. Posebno su realizacijom projekta bili zadovoljni roditelji djece koja svakodnevno moraju prelaziti izuzetno prometnom ulicom kako bi došla do škole, knjižnice ili crkve. Uzevši u obzir da smo samo prošle godine na toj cesti imali dvije prometne nesreće u kojima su djeca, srećom, samo lakše ozlijeđena, jako sam zadovoljan što su radovi dovršeni prije roka - rekao nam je Barbir.

Što se tiče druge točke, ima i tu novosti.

- Glavni projekt za kotarski trg je u završnoj fazi te uskoro očekujemo početak izgradnje. Ideja je, u suradnji s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, osigurati multifunkcionalan javni prostor za održavanje raznih manifestacije na kojima će se stanovnici Trstenika okupljati, ali i sportski centar s bazenima i dvoranom na korist i ponos cijelog istočnog dijela grada - naveo je čelnik Trstenika.

U Papandopulovoj već vidimo bagere.

- Izgradnja garaže na Trsteniku je započela te se očekuje dovršetak radova početkom 2025. godine, kada će stanovnicima našeg kvarta postati dostupno 300-tinjak novih javnih parkirnih mjesta. U međuvremenu je potpisan ugovor u trajanju od godinu dana, između Grada Splita i tvrtke Zdenac d.o.o., koji će omogućiti građanima Trstenika da parkiraju svoja vozila do završetka radova. Gradu je vlasnik parcele, na kojoj građani sada parkiraju, istu ustupio besplatno na čemu mu se ponovno zahvaljujem.   

Vaša reakcija na temu