Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić TUŽBA PROTIV DRUŠTVA MARJAN Prošao mu cijeli mandat, a Opara do suda nije uspio doći

TUŽBA PROTIV DRUŠTVA MARJAN Prošao mu cijeli mandat, a Opara do suda nije uspio doći

Gradonačelnik je danas bio na pregledu u Zagrebu

Andro Krstulović Opara ni danas nije došao na Dračevac na ročište povodom njegove tužbe protiv Društva Marjan, kojom traži 25 tisuća kuna zbog komentara teksta iz tjednika Novosti o prenamjeni zemlje na Prvoj vodi. Krstulović Opara bio je na već zakazanom zdravstvenom pregledu u Zagrebu. Iduća rasprava zakazana je za sredinu prosinca. 

Krstulović Opara nije tako uspio doći do suda iako mu je protekao gotovo cijeli mandat. Tužbu je inače podnio nakon drugog kruga izbora 2017. godine. 

'Uz puno razumijevanje gradonačelnikove zdravstvene situacije, čudno je da se nije pojavio ni na jednom od šest održanih ročišta pa čak ni na posljednja dva na koja je trebao dati svoj iskaz. Ključno je pitanje u ovom slučaju osnivanje građevinskih područja u Park šumi Marjan, kada su osnovana i jesu li zakonito osnovana. Poseban kuriozitet je da su supruge aktualnog gradonačelnika Opare i bivšeg Keruma susjede u građevinskom području Marjana na Prvoj vodi, na kojem je Kerum planirao izgraditi restoran. 

Činjenica je da je na prvoj javnoj raspravi donošenja Prostornog plana uređenja Grada Splita, održanoj 2003., pa ni na ponovljenoj javnoj raspravi 2005., njihove parcele nisu bile unutar građevinskog područja. Osvanule su unutar građevinskog područja nakon završetka javnih uvida i rasprava tako da zainteresirani građani, pa tako ni Društvo Marjan, nisu niti mogli dati primjedbe i usprotiviti se osnivanju građevinskih područja u Park šumi Marjan. 

Gradonačelnik je 2005. bio jedan od HDZ-ovih gradskih vijećnika koji su usvojili taj sporni prostorni plan s ucrtanim građevinskim područjima na Prvoj vodi. Nadam se da će gradonačelnik naći vremena i 16. prosinca konačno se pojaviti na sudu kako bi ga mogli pitati o građevinskim područjima u Park šumi Marjan, a posebno o onima na Prvoj vodi', kazao nam je predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić.

Vaša reakcija na temu