Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TUŽNA VIJEST Umro je Žarko Siriščević, poznati splitski bubnjar

TUŽNA VIJEST Umro je Žarko Siriščević, poznati splitski bubnjar

Preminuo je u 65. godini života

U 65. godini života noćas je umro poznati splitski bubnjar i umjetnik Žarko Siriščević

Početkom 70-tih postaje bubnjar splitske grupe 'Albatros', a pojavljuje za bubnjevima grupe 'Dalmatinski bardi', grupe 'Val', nakratko kao bubnjar grupe 'Magazin', grupe 'Aspalathos Brass'... Godine 1982. Joško Banov, skladatelj i aranžer, prepoznaje skriveni talent samoukog glazbenika i od tada započinje dugogodišnje prijateljstvo. Na Splitu '83 debitira kao percussionist festivalskog orkestra, svirajući s vrsnim glazbenicima.

Svirao je u Orkestru ratne mornarice, bio na turnejama s kvartetom Joška Banova kao glazbenik u pratećim bendovima Meri Cetinić, Ivice Šerfezija, svira na koncertima sa Zoricom Kondžom, Oliverom Dragojevićem, Terezom Kesovijom, Vicom Vukovom, Giulianom, Cocom, Tedijem Spalatom...

Potpisuje brojne skladbe i sudjeluje na raznim festivalima: Dječji festival Split, Mali Split, Melodije Mostara, Zadar Fest, Marko Polo Fest, Splitski festival, te dobiva nagrade od publike i stručnog žirija.


Vaša reakcija na temu