Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Imotskom se prodavala lutrija kojom su se skupljala sredstva za Hod za život

U Imotskom se prodavala lutrija kojom su se skupljala sredstva za Hod za život

Održat će se 22. lipnja

Građanska inicijativa Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom, po četvrti puta nastoji senzibilizirati širu javnost i osvijestiti znanstvenu činjenicu da život počinje začećem, da je svaki ljudski život dragocjen i da se za njega vrijedi zauzimati bez obzira je li osoba zdrava ili bolesna, stara ili nemoćna. Tim povodom organizirana je i humanitarna lutrija čiji je prihod namijenjen za najpotrebnije u našem društvu i za organizaciju samog Hoda za život u Imotskom.

Lutrija se dijelila za donaciju u šest župa samostanskog okružja gdje je sudjelovao velik broj volontera. Izvlačenje brojnih nagrada koje su donirali sponzori, bilo je organizirano u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta 26. svibnja uz prezentaciju o početku i razvoju ljudskog života, koju je pripremila i vodila volonterka Hoda za život u Imotskom, Matea Ćorić.

Ovim poticajnim susretom i inicijativom, organizatori su željeli dati podršku svakoj majci, svakoj trudnici da odabere život za svoje dijete, unatoč pritisku okoline, poslodavca ili izostanka podrške obitelji, jer pobačaj nikad nije rješenje!

'Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi. Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju', istaknuo je Stipe Čelan, glavni koordinator Hoda za život u Imotskom.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom održat će se 22. lipnja 2024. godine.

Vaša reakcija na temu