Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Korčuli kava s mlijekom 23 kune: 'Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna'

U Korčuli kava s mlijekom 23 kune: 'Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna'

Račun iz kafića već je dospio na Internet

Dnevna doza prosječnog Dalmatinca objavila je račun. Dvije kave s mlijekom 46 kuna, a nije Dubrovnik. Objava se dijeli i komentira, kao i obično u ljetnoj sezoni kada cijene po lokalima i restoranima plijene pažnju. 

Dalmatinski portal doznaje da je račun izdan u jednom ugostiteljskom objektu u Korčuli. Grad Marka Pola na istoku otoka poznat je kao ne baš jeftina destinacija, no papreni račun za dvije kave ipak je iznenadio gosta iz Hrvatske koji svake godine ljetuje na Korčuli. 

'Dok neki čine sve kako bi od sezone spasili što se spasiti da, nečijoj bahatosti po pitanju dizanja cijena nema kraja pa ćete tako u jednom, za mene, sasvim običnom kafiću u Korčuli za dvije kave s mlijekom izdvojiti 46 kuna. Cijena kao na Stradunu, a lokacija i stupanj elitnosti sasvim običan. Šok bi se možda lakše podnio uz onu standardnu čašu vode koja se posluži uz kavu, ali ovog puta nije je bilo', požalio se naš sugovornik. 

Cjenik nije zagledao prije narudžbe, a možda bi bilo bolje da jest. Opreza svakako nikad dosta. Jer ovakve cijene zasigurno su formirane prije svega imajući u vidu stranog, a ne domaćeg gosta. Taj će svakako pokušati pronaći i neko jeftinije mjesto za popiti kavu. 

Zvali smo i lokal koji je izdao račun. Javila se žena na recepciji koja ne vlada baš najbolje hrvatskim. Pokušali smo objasniti da su gosti šokirani računom za kavu. 

'Pođite u Dubrovnik, tamo ćete je platiti 50 kuna', kazala nam je.

Vaša reakcija na temu