Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U REŽIJI GRADONAČELNIKA Puljak na sastanku s predstavnicima Kazališnog vijeća nije donosio rezove

U REŽIJI GRADONAČELNIKA Puljak na sastanku s predstavnicima Kazališnog vijeća nije donosio rezove

Tražio se pomirljivi smjer

Prvi sastanak gradonačelnika Ivice Puljka s predstavnicima Kazališnog vijeća imenovanih od strane Grada, na temu stanja u teatru je završio miroljubivo. Nije bilo odluke o smjeni intendanta Vicka Bilandžića, zbog neusvojenog izvješća, a ni govora o razrješenju članova Kazališnog vijeća. Dapače, Puljkov cilj je, kako doznajemo, pomirljivi smjer, pokušaj pronalaska zajedničkog jezika intendanta i Kazališnog vijeća. S obzirom na nadolazeće Splitsko ljeto, izgledno je da postoji volja i kod intendanta za takvim scenarijem.

Na sastanak s Puljkom nisu pozvani predstavnici zaposlenika teatra i predstavnika umjetnika, Sve odluke članovi Kazališnog vijeća su do sada donosili jednoglasno. Bez obzira na gradonačelnikov potez nepozivanja dijela kolektiva, za očekivati je da će i dalje 'nadzornici' u teatru biti jedinstveni o smjeru kojim kazalište treba ići.

Kazališno vijeće, podsjetimo, nije usvojilo dva plana intendantu. U teatru je u međuvremenu kulminiralo nezadovoljstvo, reagirao je i sindikat, ravnatelj Baleta se žalio na Bilandžića, otišlo je nekoliko umjetnika i zaposlenika... Intendant pak navodi kako odlično posluju i da ima i dalje velike planove, no da mu treba podrška Kazališnog vijeća.

Vaša reakcija na temu