Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UBOJSTVO U TROGIRU Fani Čapalija pronašla tenisice koje su policiju dovele do bivšeg supruga žrtve

UBOJSTVO U TROGIRU Fani Čapalija pronašla tenisice koje su policiju dovele do bivšeg supruga žrtve

Željko Tukić optužen je za ubojstvo Asje Tukić. U stanu u lokvi krvi nađen je otisak potplata tenisice…

Željko Tukić optužen je da je nožem izbo bivšu suprugu Asju Tukić u njenom stanu u Trogiru početkom kolovoza prošle godine. Motiv je bio osobne prirode, ništa iz stana nije bilo ukradeno, čak ni novac koji je žrtva imala kod sebe, zaključuje se u optužnici. 

Asja Tukić bila je nezadovoljna ponašanjem bivšeg supruga te mu je nagovijestila da se mora odseliti. Imajući u vidu njegovu lošu materijalnu situaciju i da mu je pružila krov nad glavom i faktički ga uzdržavala, okrivljeni se našao u situaciji da mu je ugrožena egzistencija. Da se mogao odlučiti na ovako radikalnu reakciju, potvrđeno je i provedenim psihijatrijsko-psihološkim vještačenjem. 

Prema onome što je izloženo u optužnici, Tukić se dobro potrudio da ga ne povežu s ubojstvom. Htio je da ulasku u stan netko svjedoči. Znao je, navodi se u optužnici, da će doći gosti i da osim njega i pokojne nitko nema ključ. Svjedokinja Anna B. navela je kako je Tukić stisnuo zvonce i ne čekajući stavio ključ u bravu. Drugi gosti zamijetili su da je bio nervozan i odsutan. 

Tukić je uhićen nedugo nakon sprovoda ubijene. Policija mu je srušila alibi jer su ga uočili na snimkama video nadzora trogirskog kolodvora i benzinske stanice u vrijeme kada je tvrdio da nije bio u Trogiru. Snimljen je kako se upravo u inkriminirano vrijeme uputio prema zgradi gdje je nađena ubijena liječnica, i to s crvenom vrećicom u ruci. Nedugo poslije toga vidio je ga je jedan svjedok na mostu kako dolazi iz smjera Trogira. Nitko od mnoštva ispitanih svjedoka nije mogao potvrditi njegovu priču. Utvrđeno je i da je posljednji poziv ubijena uputila optuženom, i to u vrijeme kada se uputio prema zgradi s vrećicom u ruci.   

Tenisice na plaži

Jedan od najvažnijih dokaza u istrazi ubojstva pronašla je bivša Miss Hrvatske Fani Čapalija. Radi se o tenisicama koje su policiju odvele do osumnjičenika, bivšeg supruga ubijene. 

Čapalija živi u Arbaniji, nedaleko od njene kuće nalaze se apartmani Asje Tukić. Tukića je viđala u tim apartmanima, dolazio bi na biciklu. Tukića je vidjela i tog dana kada je ubijena Asja Tukić. Dva dana poslije na plaži ispod apartmana vidjela je tenisice i na njima čarape. Fotografirala ih je, a poslije predala čovjeku koji ih je stavio u vrećicu i odnio policiji. Ispostavilo se da se radi o tenisicama Diesel broj 45 i paru čarapa bijele boje veličine 39-42. 

Prilikom očevida u stanu u Trogiru u lokvi krvi nađen je otisak potplata obuće, a vještačenjem je zaključeno da tragovi vjerojatno potječu od desne tenisice Diesel, odnosno, da su napravljeni potplatima obuće istog tipa. Pregledane su i snimke video nadzora s kolodvora te je vještak zaključio da je Tukić nosio isti tip tenisica. 

Tužilaštvo smatra da je Tukić svjesno nosio tenisice većeg broja s planom da ga otisci ne povežu s njim, no čarape su bile u njegovoj veličini. Nosio je i bijelu kapu, koju je imao na odlasku iz Trogira, no svjedok koji ga je vidio na mostu, naveo je kako je nije imao. Očito je, navodi se u optužnici, kako je Tukić nosio kapu u Trogiru, kako bi prikrio lice zbog nadzornih kamera. 

Vaša reakcija na temu