Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Udruga Most radno i svečano proslavila 20 godišnjicu rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju

Udruga Most radno i svečano proslavila 20 godišnjicu rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju

Na Ekonomskom su fakultetu okupili brojne stručnjake, suradnike i prijatelje

Dvadesetu godišnjicu rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju udruga Most proslavila je radno i svečano, organizirajući dvodnevnu konferenciju na splitskom Ekonomskom fakultetu. Tema konferencije, 'Mostovi podrške – izazovi suvremenog odgoja i odrastanja', ovim je povodom u Splitu okupila brojne stručnjake, suradnike i prijatelje ove iznimno produktivne i uspješne splitske nevladine organizacije. Pozdravivši okupljene sudionike, njih gotovo 150, predsjednica i idejna začetnica Mosta, Đordana Barbarić, podsjetila je na put afirmacije Mosta koji su prošli u proteklih 20 godina, posebno istaknuvši ulogu volontera koji su rasli s Mostom i uz Most. 

- Gradili smo mostove podrške sa svim dionicima u zajednici, a sve naše aktivnosti proizašle su iz potreba naših korisnika. Prošli smo sve faze, od protivljenja do pohvala, da bismo danas zajedno mogli podijeliti sreću tako da izmjenjujemo nove spoznaje i mogućnosti suradnje s ljudima koji zajednici i društvu žele dati više i bolje - kazala je Barbarić.

Među brojnim aktivnostima, posebno su Mostovci istaknuli ponos na svoj POP program, posebni odgojni postupak vršnjačke pomoći u radu s mladima u riziku putem kojeg se svakodnevno osigurava pomoć mladima u savladavanju školskog gradiva te raznolike aktivnosti kreativnog provođenja slobodnog vremena, a koji je danas sustavno prepoznat i podržan. I Grad Split od samih je početaka pružao podršku Mostu, a među društveno aktivnim građanima, kako su danas podsjetili organizatori, od samih je početaka bio je i aktualni gradonačelnik Andro Krstulović Opara. U čestitarskom obraćanju, gradonačelnik se obvezao na daljnju snažnu osobnu i institucionalnu podršku aktivnostima Mosta, koji je sa svojim pokretačima i brojnim volonterima, 'od nemoguće misije došao do statusa pobjednika'. 

- Nesalomljiva konstrukcija Mosta osnažena čudesnim splitskim volonterima godinama Split čini boljim i humanijim mjestom za život. Čestitam vam i zahvaljujem što nam svima širite horizonte i dijelite lekcije koje nas pokreću i povezuju u istom cilju - kazao je gradonačelnik Krstulović Opara, poželjevši svim sudionicima dobrodošlicu u Split te uspješnu i produktivnu konferenciju.

Biranim riječima slavljenicima su se obratili i Cvjetana Plavša Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta te Sanja Horvatić, savjetnica ministrice znanosti i obrazovanja. Konferenciju je otvorio volonter Mosta Ante Grčić. Nakon svečanog otvorenja započeo je radni dio konferencije na kojoj će izlagati stručnjaci iz Hrvatske i susjednih zemalja s dugogodišnjim iskustvom kreiranja i provođenja preventivnih programa, terapije i stručnog savjetodavnog rada usmjerenog na osnaživanje pojedinca i obitelji.

Vaša reakcija na temu