Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook UHIĆEN ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA BEBE Usanović je prije tri godine pao s dvije vrste droge, optužen je za dilanje

UHIĆEN ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA BEBE Usanović je prije tri godine pao s dvije vrste droge, optužen je za dilanje

Psihijatar je utvrdio granični poremećaj ličnosti

Marija Usanovića sinoć su policajci tražili više sati po Klisu zbog pokušaja ubojstva vlastite bebe. Policiju su alarmirali liječnici splitskog KBC-a nakon što je majka dovela bebu u bolnicu. Zbog sumnje da je dijete pokušao ugušiti u vodi policija se uputila ka njegovoj kući, no on se zaključao sa jednogodišnjim sinom. Poslije je dijete predao policiji i pobjegao. Nakon par sati uhićen je nedaleko od kuće i priveden u postaju na kriminalističko istraživanje. Bio je u rastrojenom stanju. 

Usanoviću ovo nije prvi susret s policijom. Ima aktivnu optužnicu za dilanje, suđenje još nije zakazano. 

Zadnjeg dana kolovoza 2018. uhićen je u Vinkovačkoj ulici u Splitu s ruksakom u kojem je držao 66 grama amfetamina, 33 tablete s natpisom Bugatti i četiri dijela tih tableta mase 13 grama koje sadrže MDMA te 39 tableta s natpisom Heineken mase 14 grama, također s djelatnim sastojkom MDMA. Usanović se pred policijom branio šutnjom, a na ispitivanju u Državnom odvjetništvu negirao je dilanje. 

Tvrdio je da je droga samo za njegovu osobnu upotrebu, samo da je ovog puta malo pretjerao s količinom jer mu tako ispadne puno jeftinije. Kazao je i kako je drogu kupio za četiri tisuće kuna 15 minuta prije nego ga je uhitila policija. Namjeravao je napraviti zalihu za dva ili tri mjeseca. Drogu su mu donijeli u stan, a on je krenuo put Klisa kako bi je negdje skrio da je ne drži u stanu u kojem živi s roditeljima. 

Usanović je u to vrijeme bio vojnik u HRM-u, a u obrani je kazao i da drogu konzumira posljednjih godinu dana, i to isključivo vikendom za vrijeme održavanja partyja. Počeo je iz znatiželje i radoznalosti. Kaže kako voli svašta probati i vidjeti. Otkad konzumira drogu ima potpuno drugačiji doživljaj glazbe. Osim plaće, nema drugih prihoda, a za uzdržavanje maloljetnog djeteta s kojim ne živi izdvaja 1.300 kuna mjesečno. 

U ovom kaznenom postupku je psihijatrijski vještačen. Vještak je postavio dijagnozu štetne uporabe više sredstava ovisnosti, a utvrdio je i prisutnost obilježja graničnog poremećaja ličnosti. Zaključio je kako u manjem stupnju postoji opasnost od ponavljanja istog ili sličnog kaznenog djela, i to s obzirom na nezrelu psihološku strukturu njegove ličnosti zbog čega lakše prelazi granicu društveno prihvatljivog ponašanja u smislu konzumacije psihoaktivnih tvari. 

Državno odvjetništvo odbacilo je Usanovićevu obranu da je drogu nabavio za vlastitu konzumaciju jer količina višestruko nadilazi potrebe prosječnog konzumenta. S obzirom da mu je jedini izvor prihoda plaća od 5500 kuna, a da mjesečno za uzdržavanje djeteta izdvaja 1300 kuna, neuvjerljivo zvuči da je drogu vrijednu 4000 kuna nabavio isključivo za sebe jer bi u tom slučaju ostao bez ikakvih sredstava za osnovne životne potrebe. Zaključeno je kako prikupljeni dokazi upućuju da je drogu nabavio radi dilanja, kriminalne djelatnosti koju je prepoznao kao vrlo unosan način pribavljanja novčanih sredstava za osiguranje vlastite egzistencije i ostvarivanje nezakonite zarade.

Vaša reakcija na temu