UHIĆENA BANDA PROVALNIKA Došli iz Zagreba i krali po Zadru i Šibeniku

UHIĆENA BANDA PROVALNIKA Došli iz Zagreba i krali po Zadru i Šibeniku

Istraživanje je obavljeno nad trojicom muškaraca

Zadarski su policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe za zagrebačkog područja, koje se sumnjiče za više kaznenih djela teških krađa u trgovačke objekte na zadarskom, obrovačkom i biogradskom području, kao i u trgovine na šibenskom i zagrebačkom području. Krali su cigarete, alkohol i druge artikle, a ukupno su pričinili štetu od 251.000 kuna. 

Naime, policajci su u ponedjeljak na Viru, nakon izvršene provale u trgovački objekt tijekom noćnih sati, u prijepodnevnim satima u šumovitom području u blizini mjesta događaja uhitili jednu mušku osobu koja je pokušala pobjeći. Uz uporabu sredstava prisile muškarac u dobi od 48 godina je priveden u službene prostorije, dok je u dvorištu jedne kuće, odsutnog vlasnika, pronađeno skriveno osobno vozilo, s kojim su se počinitelji služili prilikom izvršenja ovog kaznenog djela.

- Vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga pretragom pronađen različiti provalnički alat kao i sredstva za maskiranje. Daljnjim koordiniranim radnjama, u ranojutarnjim satima tijekom 1. prosinca, na području šumovitog dijela Vira uhićene su još dvije muške osobe, u dobi od 59 i 33 godine, za koje se sumnja da su zajedno s prethodno uhićenom osobom počinile kazneno djelo. Isto jutro na otvorenom prostoru, dobro skrivene, u vrećama su pronađene otuđene cigarete, vrijednosti od preko 36.000 kuna kao i dijelovi odjeće te provalnički alat - poručuju iz policije.

Osumnjičeni su da su po prethodnom planu i s unajmljenim vozilom u noći došli sa zagrebačkog područja, te 30. studenog na Viru provalili u trgovinu, odakle su otuđili više šteka raznih cigareta. Također, 59 i 33-godišnjaka se sumnjiči da su po istom modusu početkom rujna u Tribanj Kruščici tijekom noći provalili u trgovinu iz koje su ukrali novčani polog, razne cigarete i druge artikle ukupne materijalne šteta od oko 12.261 kuna.


- Nadalje, 33-godišnjaka se sumnjiči da je sam počinio 6 teških krađa provaljivanjem u razne trgovine na zadarskom i biogradskom području i to: početkom ožujka, a isto tako i sredinom svibnja da je provalio u istu trgovinu trgovačkog društva na Stanovima u Zadru, odakle je otuđio razne cigarete ukupne vrijednosti više od 53.000 kuna. Njega se također sumnjiči da je tijekom lipnja provalio u benzinsku postaju u Biogradu na moru, odakle je otuđio razne cigarete i duhanske proizvode, vrijednosti od oko 34.425 kuna, a da je tijekom kolovoza u Dragama provalio u trgovinu odakle je otuđio razne cigarete, ukupne materijalne štete od oko 24,305 kuna. Na kraju, da je krajem srpnja provalio u Slivnici Gornjoj u trgovinu, odakle nije ništa otuđio, a početkom listopada na predjelu Arbanasa u Zadru provalio u trgovinu, odakle je otuđio cigarete i druge artikle, ukupne materijalne štete oko 18.025 kuna - nabrajaju iz policije.

Sumnja se i da je 33-godišnjak počinio i tri teške krađe na šibenskom i zagrebačkom području, i to da je krajem svibnja u Skradinu provalio u trgovinu iz koje je otuđio duhanske proizvode u vrijednosti od oko 18.000 kuna, a sredinom srpnja ponovno provalio u istu trgovinu, odakle je otuđio cigarete i alkoholno piće, vrijednosti veće od 38.000 kuna. Sumnjiči ga se da je krajem listopada u Rakitovcu kod Velike Gorice, provalio u trgovinu iz koje je otuđio cigarete i razne prehrambene artikle u vrijednosti većoj od 17.000 kuna.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak i 59-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je protiv sve trojice podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela teška krađa - zaključuje policija.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(81932, "");
Pregledaj komentare